Teknoloji

Cosa akıllı termostatın yeni versiyonu pille çalışabiliyor

Cosa, yeni nesil akıllı oda termostatı ürününü çok yakın zamanda kullanıcılar ile buluşturacağını duyurdu. Türkiye’nin ilk akıllı oda termostatını geliştirdiğinin altını çizen Cosa; ev, uyku, dışarı modları, lokasyon bazlı ve haftalık programlama özellikleri ile klasik bir oda termostatının tüm zorluklarından arındırılmış, akıllı ve konforlu bir kullanım deneyimi sunuyor.

Yeni Cosa akıllı termostat ise, şirketin belirttiğine göre, yepyeni tasarımı ve geliştirilmiş özellikleri ile, ev sıcaklığının hem akıllı telefonlar üzerinden hem de internete gerek duymadan termostatın dokunmatik ekranı üzerinden kolaylıkla kontrol edilmesini sağlıyor. Böylelikle kullanıcıların hayatını daha da kolaylaştırmayı, enerji yönetimini daha akıllı ve tasarruflu hale getirmeyi amaçlıyor.

Tercihe göre hem duvara asılı, hem de masa üzerinde kullanılabilen ve pilli kullanım özelliği ile odadan odaya da taşınabilen Yeni Cosa, ilk kez 7-10 Şubat tarihlerinde gerçekleştirilecek ISK-SODEX fuarında kullanıcıyla buluşacak.

Cosa’nın kurucu ortağı ve aynı zamanda İTÜ Enerji Planlaması ve Yönetimi Anabilim Dalı öğretim üyelerinden Dr. Emre Erkin, Cosa Akıllı Oda Termostatı ile kombi kullanıcılarının faturalarında %30’lara varan tasarruf sağladıklarına vurgu yaptı. Cosa’nın daha sonra kombileri akıllandırmanın ötesine geçerek, yazın da klimaları akıllandırdığını söyledi, dünyada bir ilke imza attığının altını çizdi.

Erkin, yeni Cosa’yı kullanıcılar ve müşterilerden gelen geri bildirimler doğrultusunda geliştirdiklerini söyledi. Yeni Cosa pille çalışabiliyor. Erkin, Türkiye’de satış rakamlarının 20 bine yaklaştığını, yeni ürünleriyle yurt dışında da büyümeyi hedeflediklerini dile getirdi.

İLGİLİ HABERLER