Manşetler

Cortana’nın Android uygulaması zamanından önce sızdı

cortana-android-200715

Cortana henüz Türkiye’de desteklenmiyor. Bu sesli asistan ülkemizde kullanılmaya başlamadan önce iOS ve Android cihazlarında kullanıma sunulacak gibi görünüyor. Cortana’yı bir Android cihazında kullanmak, resmi çıkışının öncesinde mümkün hâle geldi.

Microsoft geçtiğimiz aylarda akıllı asistanı Cortana’nın çok yakında Android’e geleceğini doğrulamıştı. Windows 10 platformunun da önemli parçalarından biri olan Cortana, Android kullanıcılarına spor karşılaşmaları, uçuş bilgileri, hava durumu, vb. konularla ilgili bildirimleri sunacak.

Henüz Android için resmen çıkmış olmasa da, Android için Cortana uygulamasının bir beta versiyonu internet üzerinde gezinmeye başladı. Bu ayın sonunda Windows 10 ile birlikte çıkması beklenen uygulama tahmin edilen tarihin öncesinde çıkışını gerçekleştirmiş oldu.

Twitter’dan paylaşılan bilgiler, kullanıcıların beta sürümünü Android cihazlarına kurduklarını ve uygulamanın sorunsuz şekilde çalıştığını gösteriyor. Cortana’ya hava durumunu sorabilir, adres defteri içindeki kişilerden birisine yazılı mesaj göndermesini sağlayabilir veya anımsatıcılar kurabilirsiniz. Ayrıca Cortana’nın not defteri özelliğinden yararlanmak da mümkün.

Ancak Cortana Android’de sürekli dinleme hâlinde kalmıyor, onu uyandırmak için “Hey Cortana” demek yeterli olmuyor. Bunla birlikte uygulamanın kullanıcı arayüzü Windows 10 versiyonundakine epey benziyor. Koyu renkli bir temaya sahip olan uygulama sesli veya yazılı arama yapmaya izin veriyor.

Cortana henüz Türkiye’de kullanılmıyor, ancak uygulamanın nasıl bir kullanıcı arayüzü ve deneyim sunduğunu görmek isteyenler aşağıdaki bu beta uygulamasını Android cihazlarına yükleyebilirler.

İLGİLİ HABERLER