Bilim

Coronavirus tedavisi için müjdeli haber

coronavirus tedavisi

Çin‘in Vuhan şehrinde ortaya çıkan Coronavirus salgınının görüldüğü ülkelerden birisi de Tayland. Hâlihazırda ülkede görülen vaka sayısı 19’a ulaşmış durumda. Ancak Coronavirus tedavisi konusunda müjdeli haberlerden birisi de bu ülkeden geldi.

Taylandlı doktorlar, Coronavirus teşhisi konulan iki hastayı HIV/AIDS tedavisinde kullanılan ilaçlar ve grip ilaçlarından oluşan bir kombinasyonla tedavi etmeyi başardı. Konuya ilişkin duyuru, Tayland Sağlık Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen basın toplantısında yapıldı.

Coronavirus hastalarının tedavisinde görevli doktorlardan biri olan Dr. Kriangsak Atipornwanich, ilaç kombinasyonunun ikinci hastada işe yaradığından emin olmak için test sonuçlarının beklendiğini dile getirdi. Ancak HIV ve grip ilaçları kombinasyonunun ilk hastada işe yaradığı konusunda Taylandlı yetkililer oldukça emin görünüyor.

Aynı basın toplantısında konuşan Tayland Sağlık Bakanı Anutin Charnvirakul, ilaç kombinasyonunun kullanıldığı ilk hastanın ülkedeki 19 Coronavirus vakası içindeki en ciddi semptomları gösteren kişi olduğunu belirtti. 71 yaşındaki kadının tedaviye olumlu yanıt verdiğini söyleyen bakan, kadının testlerinde Coronavirus işaretlerine rastlanmadığını dile getirdi.

Coronavirus tedavisi için Çin de HIV ilaçlarından yararlanıyor

Tayland Sağlık Bakanı, HIV ve grip ilaçlarıyla tedavi edilen ilk hastanın vakasına ilişkin bilgilerin paylaşılacağını belirtti. Charnvirakul, bu bilgilerden diğer tıbbi ve akademik kuruluşların yararlanabileceğini dile getirdi.

Çin’in de Coronavirus tedavisinde HIV ilaçlarını kullandığına dair haberler daha önce gündeme gelmişti. Ancak Çinli yetkililerden bu yöntemin başarısı konusunda bilgi verilmemişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER