Bilim

Coronavirus teknoloji şirketlerini de korkuttu

coronavirus wuhan

Çin’de ortaya çıkan ve başka ülkelere de yayılan coronavirus salgını, şirketleri de, doğal olarak, endişelendirmiş gibi görünüyor. Facebook ve oyun donanımları üreticisi Razer, virüs tehdidi nedeniyle çalışanlarının Çin’e seyahat etmesini yasaklayan ilk Amerikan teknoloji şirketleri oldu.

Bloomberg’in haberine göre; Facebook, Çin’e yapılacak zorunlu olmayan tüm çalışan seyahatlerini iptal etti. Şirket, Çin’den yeni dönen çalışanlarından da ofise gelmeden evlerinden çalışmalarını istedi.

Facebook Çin’de yasaklı olduğu için akıllara “Facebook çalışanlarının Çin’de ne işi var?” sorusu gelebilir. Çin’de ofisleri bulunan şirket, Oculus sanal gerçeklik başlıklarının üretimi ve Portal serisi video sohbet cihazları için Çinli tedarikçilerle birlikte çalışıyor.

Merkezi ABD’nin Kaliforniya eyaletinde bulunan oyun bilgisayarları ve aksesuarları üreticisi Razer da benzer bir karar aldığını doğruladı. Şirket tarafından The Verge sitesine gönderilen açıklamada, “Şirketimiz Çin’e iş seyahatlerini durdurdu ve çalışanlarına işlerini evden yürütmelerini tavsiye etti” ifadesi yer alıyor. Pek çok teknoloji şirketi gibi Çin’in çeşitli şehirlerinde ofisleri bulunan Razer da üretim konusunda Çinli tedarikçilerle işbirliği yapıyor.

Amazon, konuyla ilgili olarak Dünya Sağlık Örgütü’nün talimatlarını takip ettiğini belirtse de, çalışanlarının Çin seyahatlerini durdurup durdurmadığı konusunda bilgi vermedi. Apple, Google ve Microsoft gibi şirketlerden de henüz konuyla ilgili bir açıklama gelmiş değil.

Son verilere göre, dünya genelinde onaylanmış coronavirus vakalarının sayısı 4 bin 400’ü geçmiş durumda. Virüs nedeniyle ölenleri sayısı ise 107’ye ulaştı. Bu son derece tehlikeli virüsle ilgili olarak hazırladığımız rehbere buradan ulaşabilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER