Teknoloji

Corning Gorilla Cam şimdi dizüstü bilgisayarlara giriyor

Birçok akıllı telefonun ekranını çatlamalara ve çizilmelere karşı koruyan Gorilla Camların üreticisi Corning şimdi de dizüstü bilgisayarlara el atıyor. Dokunmatik ekranlı dizüstü bilgisayarların yayılmasıyla birlikte Corning için yepyeni bir fırsat doğmuşa benziyordu ve şirket de bu fırsatı ıskalamamışa benziyor.

corning-gorilla-glass-nbt-300713

Gorilla Glass NBT olarak adlandırılan ekran camları Windows 8 yüklü dokunmatik ekranlı dizüstü bilgisayarda giderek daha fazla şekilde karşımıza çıkacak. Corning’in belirttiğine göre, yeni Gorilla Glass NBT artırılmış çizilme dayanıklılığı, azaltılmış çizik görünürlülüğü ve bir çizik oluştuktan sonra bile daha iyi şekilde korunan güçlülük gibi özelliklere sahip.

Dizüstü bilgisayar Windows 8 ile birlikte daha farklı biçimlere girmeye başladı ve bu farklı biçimlere girerken ekran da sürekli hareket hâlinde oluyor. Bu da onu dış etkilere karşı daha hassas kılıyor. İşte bu noktada Corning Gorilla Glass NBT aranan sağlamlığı sunacaktır. Dell bu yeni camı gelecekteki dizüstü bilgisyarlarında kullanmaya başlayacağını açıkladı.

Dell’in PC Ürün Grubu başkan yardımcısı Sam Burd, Dell’in dokunmatik ekranlı bilgisayarda lider konumunda bir şirket olarak dizüstü bilgisayar ekranlarının darbe ve çizilmelere karşı dayanıklılığını sağlama almak için her zaman en iyi materyalleri aradığını kaydetti. Corning Gorilla Glass NBT camların da önümüzdeki sonbahardan itibaren tüketicilere ulaştırılacak ürünlerde yer alacağını da sözlerine ekledi.

Corning de bu yeni teknolojiyi ilerleyen aylarda Dell’in ve diğer şirketlerin ürünlerinde göreceğimizi doğruladı.

İlgili >> Pocket-lint

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER