Teknoloji

Corning bir milyarın üzerinde cihazda Gorilla Cam’ın varlığını açıkladı

Ekranları akıllı telefonların en önemli unsurlarından biri hâline geldi. Bu ekranlar giderek daha fazla alan kaplıyor. Bir de herkesin cihazlarını bir kılıfla korumak istemediğini düşünecek olursak cihaz üreticilerinin bu ekranların dış etkilere karşı dayanıklı kalması için biraz daha çaba sarfetmesi gerekiyor. Neyse ki, Corning’in ürettiği Gorilla Camlar sayesinde şirketlerin bu alana çok fazla kafa yormasına gerek kalmıyor. Günümüzün birçok popüler akıllı telefonunda yer alan bu ekran camları sayesinde ekranlar çizilmelere ve çatlamalara karşı ekstra korumaya sahip oluyor.

Corning’in açıkladığı 2012 üçüncü çeyrek finans raporu ne kadar cihazda bu sağlam camların yer aldığını da ortaya koyuyor. Şu anda 33 önemli üreticinin en az bir ürününde veya başka bir deyişle 500 kadar farklı modelde Gorilla Cam bulunuyor. Toplamda ise bir milyar cihazın üzerinde Corning’in camları yer alıyor. Aslına bakarsanız bu sağlam camların kullanım alanı akıllı telefonların sınırlarını aştı; artık tablet, dizüstü bilgisayar ve hatta televizyonların bile Gorilla Cam barındırdığını görüyoruz.

Şirketin üçüncü çeyrek detaylarına bakacak olacak olursak, 2.04 milyar dolar gelir elde edildi ve bir önceki çeyreğe göre yüzde 7 artış, ancak geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2’lik düşüş kaydedildi. Şirket son çeyreği 521 milyon dolarlık net kâr açıkladı, bir önceki çeyrekte elde edilen 462 milyon dolar net kârın üzerine çıkılmış oldu. Ne var ki, geçen yılın aynı döneminde 811 milyon dolar kâr elde edildiği göz önünde bulundurulduğunda şirketin performansında bir düşüş olduğu ortaya çıkıyor.

İlgili >> Corning

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER