Teknoloji

Corning Antimikrobiyal Gorilla Cam ile dünyada bir ilke imza atıyor

Birçok akıllı telefon ve tabletin ekranlarını kaplayan sağlam camları üreten Corning, mobil cihaz ekranlarına dokunan parmakların hastalık yaymasının önüne geçmek amacıyla dünyanın ilk antimikrobiyal ekranını üretti.

corning-antimikrobiyal-070114

Antimikrobiyal Corning Gorilla Cam ilk kez CES 2014’te görücüye çıkıyor. İnsanların mobil cihazları daha fazla paylaştı, bu cihazların elden ele dolaştığı, ayrıca el temizleyicilerinin giderek daha fazla noktaya yerleştirildiği bir ortamda Corning ihtiyacı görmüş ve buna göre bir çözüm geliştirmiş. Bu yeni cam alg, küf, pas, mantar ve bakteri gibi organizmaların büyümesini engelliyor.

Corning Specialty Materials kıdemli başkan yardımcısı ve genel müdürü James R. Steiner, Gorilla Cam’ın özelliklerinden ödün vermeden sınıfında lider antimikrobiyal işlevin cama eklendiğini kaydetti.

Antimikrobiyal Corning Gorilla Cam şu anda test aşamasında bulunuyor ve birçok cihaz üreticisi bu yeni camı test ediyor. Bu yeni cam özellikle birçok kişinin aynı cihazı paylaştığı iş ortamlarında kullanılan cihazlarda tercih edilecektir. Bu yılın ilerleyen aylarında piyasaya çıkacak mobil cihazlarda bu camı görmemiz kuvvetle muhtemel.

İlgili >> Corning

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER