Teknoloji

Oyun geliştirme aracı Core iOS ve Mac platformlarına açılıyor

core ipad

Oyun oluşturmanıza ve oynamanıza olanak tanıyan, Unreal Engine üzerine kurulu ücretsiz bir PC tabanlı uygulama olan Core bu yaz iOS ve Mac’e açılıyor. Geliştirici Manticore Games cuma günü yaptığı açıklama ile bu gelişmeyi duyurdu. Uygulama şu anda yalnızca Epic Games Store‘da Windows için mevcuttur. Bu nedenle Apple platformlarına geçiş, Core için önemli bir genişleme anlamına geliyor.

Cuma günü Core’un, Epic Games Store’da Erken Erişim dahilinde sunulmasının birinci yıldönümüydü. Konuyla ilgili bir basın açıklamasına göre, kontrol edilecek 50 binden fazla oynanabilir oyun, dünya ve etkinlik bulunuyor. Core’un iOS, macOS ve Windows sürümleri arasında çapraz oynama imkanı etkinleştirilecek. Deneyimlerini mobil için geliştirme konusunda artırmak geliştiriciler, cuma gününden itibaren bir iOS optimizasyon araçları paketiyle çalışma imkanına sahipler.

Core, daha fazla platforma geçiş yapan tek metaverse tarzı uygulama değil. Meta, daha bu hafta içinde, şu anda yalnızca Quest VR başlıklarında bulunan Horizon Worlds’ün web ve mobil sürümleri üzerinde çalıştığını söyledi. Halihazırda PC, Mac, mobil, Xbox ve daha fazla platformda bulunan Roblox, bir PlayStation mühendisi arıyor ve bu son derece popüler uygulamanın en sonunda Sony konsollarına gelebileceğini gösteriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER