Manşetler

Cooliris iOS Uygulama İncelemesi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Günümüzde kameralı ve akıllı telefonların yaygınlaşması ile beraber fotoğraf paylaşımı da önemli bir konu haline gelmiş durumda. Akıllı telefonlara tabletlerin eklenmesi, Facebook ve Instagram gibi sosyal ağların hayatımıza girmesi ile birlikte fotoğraf paylaşımına olan talep daha da artmış durumda. Artık mobil cihaz kullanıcıları e-posta, Facebook, Twitter ya da Instagram gibi seçeneklere ek olarak, sosyal ağlara girmemiş arkadaşları ile de çoklu fotoğraf paylaşımı gerçekleştirmenin yollarını arıyorlar. Kullanıcılara bu imkanı sağlayan uygulamalardan birisi de Cooliris. Her ne kadar Apple iOS 6 ile fotoğraf paylaşımına bir kolaylık getirmiş olsa da, Cooliris gibi uygulamalar sayesinde fotoğrafların iOS cihaz sahibi olmayanlar ile de paylaşılması kolaylaşıyor.

Cooliris’in hem iPhone’a hem de iPad’e uyumlu uygulaması App Store’dan ücretsiz olarak indirilebiliyor. İndirme işleminin tamamlanmasının ardından uygulama başlatıldığı zaman fotoğraf seçimi için farklı seçenekler kullanıcının önüne koyuluyor. Ancak, fotoğraf paylaşımının gerçekleştirilmesi öncelikle kayıt işleminin tamamlanması gerekiyor. Dileyenler Facebook hesapları aracılığı ile sisteme giriş yapabilirken, dileyen kullanıcılar ayrı bir Cooliris hesabı oluşturabiliyorlar. Oldukça kısa süren hesap oluşturma ve onaylama işleminin ardından Cooliris’i kullanmak için herhangi bir engel kalmıyor.

Kullanıcıların paylaşmak istedikleri fotoğrafı seçmek için cihazlarındaki fotoğraf albümleri dışında üç seçeneği daha bulunuyor. Bunlardan ilki Facebook. Cooliris kullanıcıları Facebook üzerinden kendi fotoğraflarını paylaşabildikleri gibi, erişim izni vermeleri durumunda Haber Kaynağı’nda yer alan fotoğrafları da paylaşabiliyorlar. Paylaşımı gerçekleştirmek için fotoğrafın altında yer alan ”Paylaş” ikonuna dokunmak ve ardından paylaşılacak kişinin e-posta adresini ya da uygulamaya Adres Defteri’ne giriş izni verenler ve Facebook üstünden bağlananlar için kişinin adını yazmak yeterli oluyor. Fotoğraf paylaşımı seçilen kişi ile Conversation (Konuşma) başlığı altında gerçekleşiyor. Başlatılan bir konuşmaya çoklu fotoğraf eklenebildiği gibi, sonra da yeni fotoğraflar eklenebiliyor ve bu fotoğrafların altına yorumlar yazılabiliyor. Cooliris için fotoğraflı sohbet imkanı sağlayan bir uygulama yorumunu yapmak pek de yanlış olmayacaktır.

Cooliris’in fotoğraf paylaşımı imkanını sunduğu bir diğer sosyal ağ ise Instagram. Instagram ile entegrasyonun sağlanması durumunda kullanıcı hem kendisine ait fotoğrafları hem de takip ettiği kişilere ait fotoğrafları Cooliris üstünden gönderebiliyor. Instagram’daki fotoğraf gönderme sürecinin de Facebook ile aynı olduğunu ve de daha önce başlatılmış bir konuşmaya fotoğraf eklenebildiğini belirtmekte fayda var.

Cooliris ile fotoğraf paylaşımının mümkün olduğu başka bir alan ise Google görselleri. Uygulama içinden Google’da görsel araması yapmak mümkün. Aramanın ardından paylaşılmak istenilen görsel ilk olarak telefona kaydedilmesinin ardından bu paylaşım işlemi gerçekleştirilebiliyor. Daha önce başlatılan konuşmalara da ana ekrandaki Conversations başlığı altından erişilebiliyor. Bu başlık altından yeni bir konuşmayı başlatmak da mümkün.

Akıllı cihaz sahipleri için önemli bir işlevi son derece kapsamlı ve fonksiyonel bir biçimde yerine getiren Cooliris, cihaz sahipleri için çileli bir sürece dönüşebilen fotoğraf paylaşım sürecini hem pratik hem de interaktif bir hale getiriyor. iOS cihazlarını fotoğraf makinesi olarak da kullanan ve genel olarak fotoğraf paylaşmayı sevenler için Cooliris son derece kullanışlı bir uygulama.

İlgili >> App Store

İLGİLİ HABERLER