Teknoloji

Consumer Reports’a göre yeni iPad’deki ısınma sorunu endişe verici boyutta değil

Gerçek ya da değil. Apple’ın yeni ürünleri hakkında daima sansasyonel bir tartışma konusu bulunmuştur. iPhone 4’lerde yaşanan anten sorunu, daha eskide iMac’lerin ekranlarının sarı boyalı olduğu iddiası ve son olarak da yeni iPad’lerde yaşandığı söylenen fazla ısınma problemi akla gelen ilk olaylar. Consumer Reports tarafından gerçekleştirilen testlerde yeni iPad’in sıcklığı yüksek performans isteyen oyunlarda 47 santigrat dereceye kadar yükseldiği görüldü.

İnternette ve medyada fazlasıyla konuşulan bu ısınma problemi çoğu kaynak tarafından büyük bir problem olarak lanse edildi. Ancak, Consumer Reports’a göre bu konu büyük bir problem teşkil etmiyor. Yeni iPad’i kullanıcılarına tavsiye eden Consumer Reports, ısınma ile ilgili olarak ilave testlerin de yapıldığını ve bu konuyu bir problem olarak değerlendirmeye gerek olmadığı belirtildi.

Consumer Reports’un testlerinde çıkan bir diğer ilginç sonuç da, LTE kapatıldıktan sonra, en yüksek parlaklıkta Infinity Blade oynandığı esnada tabletin şarj olmaması. Bu sorunu istisnai bir durum olarak tanımlayan Consumer Reports, yoğun grafikli oyun ve en yüksek parlaklığın birleşiminin bu durumu yarattığının altını çizdi.

Söz konusu problemlere rağmen, Consumer Reports, yeni iPad’i tavsiye etmekten çekinmiyor. Yüksek görüntü kalitesinin ve oldukça fazla şarj tüketen ekranı ile LTE çipine rağmen uzun olan pil ömrünün iPad’i rakiplerinin üstüne taşıdğını ifade eden Consumer Reports, ısınmadan rahatsız olmamak adına oyun oynanırken iPad’i sabit bir yere koymayı ya da oyuna ara vermeyi öneriyor.

İlgili – Consumer Reports

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER