Manşetler

Consumer Reports anten problemi yüzünden iPhone 4’ü tavsiye etmiyor – Video

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Consumer Reports editörleri bir süredir iPhone 4’ü incelemişler ve vardıkları yargı net: Dördüncü nesil Apple cihazı akıllı telefon ağacının en tepesine oturmak için yeterli olan yüksek puanı topluyor, ancak anten problemi nedeniyle “Tavsiye Edilir” nitelendirmesini alma hakkını kaybediyor.

Bağımsız editörler Apple’ın iPhone 4 kullanıcılarına yönelik yaptığı ve suçu işletim sistemindeki sinyal göstericinin kalibrasyonundaki yanlışlığa atan açıklamasına da şüpheyle yaklaşıyorlar. New York’un farklı bölgelerindeki üç mağazadan satın alınan iPhone 4 ile yapılan testlerde bu cihazlar radyo frekanslarından arındırılmış kapalı bir ortamda, editörlerin baz istasyonlarını simüle etmesini sağlayan emülatöre bağlanmışlar. Ayrıca iPhone 3GS ve Palm Pre gibi cihazlar da aynı ortamda test edilmiş. Bu telefonların hiçbirisi iPhone 4 gibi sinyal kaybı problemi yaşamamış.

Diğerleri gibi Consumer Reports editörleri de cihazın metal bandında yer alan iki anten arasındaki köprünün bir bant şeritle kapatılması durumunda sinyal problemlerinin giderileceğini söylüyorlar. Ancak bu durumun kendi-işini-kendin-yap tarzı yöntemlerle çözülmesinin hoş bir durum olmadığını da ekliyorlar. “iPhone 4’ü tavsiye etmemiz için Apple’ın anten problemi için kalıcı, ve de ücretsiz, bir çözüm üretmesi gerekiyor.” şeklinde sonuca varıyorlar.

Consumer Reports’un iPhone satın almak isteyen kullancılara iPhone 3GS’i önermeye devam etmesi ise ironik bir durum, Apple’ın da hoşuna gitmeyecek birşey. Bu arada Consumer Reports’un ABD’deki ana akım müşterilerin başvurdukları güvenilir bir kaynak olduğunu belirterek yazımızı noktalayalım.

Video: iPhone 4’ün anten tasarım hatası

İlgili – Consumer Reports

İLGİLİ HABERLER