Eğlence

comScore’un rakamlarına göre mobil oyunlara olan talep artıyor

comScrore tarafından Avrupa’da yapılan araştırmaya göre akıllı telefonlar üzerinden oynanan oyunlara olan ilgi artıyor. Şubat ayında yapılan araştırmaya göre, telefonları üzerinden en az bir kere oyun oynamış kullanıcı sayısı bir önceki yılın aynı dönemine göre %55 arttı. Fransa, Almanya, İtalya, İspanya ve Birleşik Krallık’ta gerçekleştirilen araştırmada öne çıkan bir diğer sonuç ise akıllı telefon sahiplerinin %42’sinin mobil telefonları üstünden sosyal entegrasyona sahip, interaktif özellikleri olan oyunları tercih ediyor olması.

Araştırmanın yapıldığı beş ülke arasında Birleşik Krallık mobil oyunların penetrasyonunda liderliğe sahip durumda. Ülkede araştırmaya katılanların %16.4’ü akıllı telefonları üzerinden her gün oyun oynadıklarını belirtti. Sıralamanın diğer ucunda ise %7.4’lük oranla Fransa yer alıyor.

Oyunlarda sosyal entegrasyona bakıldığı zaman ise oranlarda beklenildiği gibi bir düşüş söz konusu. Beş ülkedeki kullanıcıların %13.2’si oyun oynarken Facebook ya da e-posta aracılığı ile giriş yaparken,% 9.1’i diğer oyuncular ile çevrimiçi olarak karşılıklı oyun oynuyor. Oyunlardaki hediye alıp verme özelliğinden en çok faydalanan ise %2.7 ile İtalyanlar.

Çalışmada kullanıcıların oyunlar haricinde telefonlarında en çok faydalandıkları uygulamalar da araştırıldı. Konuşmak ve mesajlaşmak dışında en çok kullanınlan özellik internet tarayıcısı oldu. Katılımcıların %40.5’i en çok internet tarayıcısından faydalandıklarını belirtirken, %29.1’i oyun oynamayı, %28.1’i müzik dinlemeyi, %27.6’sı ise sosyal ağlara veya bloglara erişmeyi ilk sıraya yerleştirdi.

İlgili – comScore

İLGİLİ HABERLER