Manşetler

comScore’un araştırmasına göre iOS Avrupa’da Android’in önünde

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

comScore’un dün sonuçlarını yayınladığı bir çalışma Avrupa’daki durumun ABD’dekinden farklı olduğunu ortaya koyuyor. Şirketin araştırması Apple’ın mobil platformu iOS’in Avrupa’da Android’e göre daha yaygın bir kullanıma sahip olduğunu ortaya koydu.

iPad, iPod ve iPhone’ların birlikte değerlendirildiği iOS cihaz hacmi 28.87 milyonluk bir büyüklüğe sahip. Android ise 13.37 milyonluk cihaz hacmiyle yüzde 5.7’lik bir pazar payına sahip. Her iki platformu karşılaştırdığımızda iOS’in Android’e yüzde 116’lık bir fark attığı görülüyor.

Google uzun bir süre sadece akılı telefonlara odaklanmış, diğer segmentleri boş bırakmıştı. Android 3.0’ın çıkışıyla birlikte tabletler için bir çözüm geliştirilmiş oldu. Ancak işin medya oynatıcı tarafı en azından Avrupa’da boş kalmayı sürdürüyor gibi. Fransız Archos şirketinin piyasaya sürdüğü Android tabanlı medya oynatıcılar dışında Avrupa’da pek de Android tabanlı medya oynatıcı bulunmuyordu. Neyse ki, Samsung Galaxy Player geldi ve Avrupa pazarı biraz daha renklendi.

Araştırma, Avrupa’daki iPad kullanıcı profilinin ABD’deki profile göre farklı olduğunu da ortaya koyuyor. iPhone kullanıcıları iPad sahibi olma konusunda bir hayli istekli gibi görünüyor. iPad sahiplerinin yüzde 27.2’sinin bir iPhone sahibi olduğu dikkat çekiyor. iPad sahiplerinin yüzde 26.4’ünün bir Nokia cihazına sahip olması da Avrupalı kullanıcıların Symbian’a dostça yaklaşımını gösteriyor. iPad sahiplerinin yüzde 15’i Samsung, yüzde 4.8’i ise BlackBerry akıllı telefonlarını kullanıyor.

İlgili – comScore

İLGİLİ HABERLER