Manşetler

Commodore 64 efsanesi zamana ayak uyduracak şekilde geri döndü

Commodore 64 birçok kişi için efsane konumunda bir yere sahip. Ve o efsane yeniden geri dönüş yaptı. Florida merkezli Commodore USA şirketi bu eski tarz bilgisayarı yeniden tasarladı ve satışa sundu. Geçtiğimiz salı günü satışa sunulan bu ürün 24 saat içinde tükendi. Şirketten ne kadar ürünün satıldığına dair bir açıklama yapılacak gibi görünmüyor.

Commodore’un ticari marka haklarını geçtiğimiz eylül ayında satın alan Commodore USA şirketinin yöneticisi Barry Altman, orijinal Commodore 64 ile tıpatıp aynı olan bir ürün geliştirdiklerini, eski tarz klavyeyi bile unutmadıklarını, bu klavyenin tuşlarının parmaklara tam anlamıyla uyum sağladığını dile getirdi. 2011 ürünü Commodore ABD’de orijinaliyle aynı fiyata, 595$’a satıldı.

İlk Commodore 64’te 64 KB’lık bellek bulunmaktaydı. Yenisinde yer alan 4 GB’lık bellek orijinalindekine göre devasa görünse de, bugünün standartlarına bakılırsa, artık çok da sayılmaz. Ubuntu 10.04 LTS işletim sistemiyle çalışan bu bilgisayar için hazırlanan emülatör işlevleri ve klasik oyun paketi barındıran Commodore OS 1.0 yazılımı da satın alan kişilere postayla gönderilecek.

İlgili – LA Times

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER