Manşetler

Colorfy: Yetişkinlerin yeni hobisi şimdi akıllı cihazlarda

colorfy-001

Boyama kitapları özellikle okul öncesinde veya ilkokul sıralarında çocukların favori eğitim araçları arasında yer alıyor. Ancak son zamanlarda yetişkinlere özel boyama kitapları da büyük popülariteye ulaşmış durumda. Plajlarda, kafelerde veya parklarda boyama yapan yetişkinleri görmek artık son derece doğal bir manzara olarak değerlendiriliyor. Popüler konseptlerin mobil platformlara aktarılmasından yetişkinlere özel boyama kitapları da nasibini aldı. Colorfy, yetişkinlerin boyama keyfini mobil cihazlarında yaşamalarını mümkün kılıyor.

colorfy-002

Colorfy başlatıldığı zaman kullanıcıları ilk olarak uygulamanın katalog ekranına yönlendiriliyor. Bu ekranda farklı kategorilere dağıtılmış boyama şablonları yer alıyor. Bitkiler, Hayvanlar, Ünlü Tablolar, Mandalalar, Oryantal ve Egzotik kategorileri altında çok sayıda şablon bulunuyor. Söz konusu şablonlardan bazılarının kilidinin uygulama içi satın alma özelliğiyle açılabildiğini baştan belirtmekte fayda var.

colorfy-003

Seçimin tamamlanmasının ardından şablon büyütülüyor ve ekranda daha geniş bir alan kaplamaya başlıyor. Bu esnada ekranın üst kısmına boyama araçları yerleştiriliyor. Sağ üst kısımda bulunan kuru kalem ikonlarına dokunulduğunda renk seçenekleri ortaya çıkıyor.

colorfy-004

Açılan palet üzerinde küçük sürükleme hareketleri yapıldığında farklı renk kategorileri görülebiliyor. Baz renkler dışında kalan renklerin önemli bir kısmı uygulama içi satın alma özelliği sayesinde kullanılabiliyor. Kullanılan son üç renk ise yine ekranın üst kısmına yerleştiriliyor ve böylelikle renklere hızlı erişim sağlanabiliyor. Akıllı cihaz üzerinden boyama yapmak oldukça hızlı ve pratik olsa da, bu durum ince işçiliğe ihtiyaç duyulmadığı anlamına gelmiyor. Böyle zamanlarda ekran üstünde yakınlaştırma işlemi yaparak küçük alanlar üzerinde daha rahat çalışılabiliyor.

colorfy-005

Boyama işleminin tamamlanmasının ardından kullanıcıların karşısına çeşitli paylaşım seçenekleri çıkıyor. Facebook, Twitter ve Instagram gibi sosyal ağlara ek olarak; WhatsApp, kısa mesaj ve e-posta gibi seçenekler de listeleniyor.

colorfy-006

Uygulamanın “İlham Al” sekmesiyse Instagram ile entegre biçimde çalışıyor. Colorfy’dan Instagram’a yüklenen fotoğraflara belli etiketler ekleniyor. Bu etiketleri taşıyan fotoğraflar da, Instagram hesabıyla giriş yapılmasının ardından Colorfy’ın “İlham Al” sekmesinde gösteriliyor. Kendisine ilham kaynağı arayan yeni Colorfy kullanıcılarının bu hizmetten memnun kalacağı rahatlıkla söylenebilir. Colorfy’ın “Çalışmalarım” bölümündeyse kullanıcıların daha önce başladıkları çalışmaları görebiliyor. Bu bölümde hem tamamlanmış hem de tamamlanmamış çalışmalar yer alıyor. Kullanıcılar diledikleri takdirde tamamlanmamış boyama çalışmalarına sıfırdan da başlayabiliyor.

colorfy-007

Boyama yapmak yetişkinler adına hayatın stresinden kurtulmanın en pratik ve zararsız yollarından biri. Colorfly da bu pratik yönetimi, hayatından kağıt ve kalemi büyük ölçüde çıkarmış insanlar için mobil cihazlara taşıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER