Teknoloji

Color uygulaması Facebook ile kurduğu sıkı bağlarla geri dönüyor

Geçtiğimiz mart ayında çıkış yapan ve Sequoia’dan aldığı 41 milyon dolarlık yatırımla adından söz ettiren, ancak kullanıcıların kafasında yarattığı karışıklık nedeniyle beklenen etkiyi yapamayan mobil foto paylaşım aracı Color tekrar geri dönüyor. Ancak bu sefer biraz daha farklı şekilde, Facebook’a özel yeni bir uygulama olarak.

Color’ın CEO’su Bill Nguyen yeni versiyonu Facebook’un f8 geliştirici konferansını başlattığı gün duyurdu. Geçmişteki hatalarından ders aldığına inanılan yeni Color uygulaması hemen kullanıcılarla buluşmayacak. Bu uygulama öncelikle bir grup Harvard öğrencisi tarafından test edilecek, ondan sonra herkesin kullanımına açılacak. Facebook ile sıkı bir entegrasyona sahip olan bu uygulama yeni Open Graph protokolünden de faydalanıyor.

Ziyaretler konseptini tanıtan bu uygulama eşsiz bir ufak yayın aracı özelliği taşıyor. Örneğin, eğer arkadaş listenizde olan bir kullanıcı bir konserdeyse ve bu konserde Color uygulaması aracılığıyla çektiği fotoğrafı Facebook üzerinden paylaşırsa, siz bu paylaşımı sağ üstte yer alan gerçek zamanlı haber bandında görme fırsatı bulacaksınız. Eğer ortamı “ziyaret etmek”, yani konser ortamının tadına varmak isterseniz, o halde karşı tarafın cihazına sizin canlı bağlantı paylaşım isteğini ileten bir bildirim gönderilecek. Eğer karşı taraf sizin isteğinizi uygun görüp kamerasını açarsa, konser ortamını canlı bir şekilde görme fırsatı bulacaksınız. Bu video yayını aynı anda birden fazla kullanıcı tarafından izlenebilecek. Ayrıca gizlilik ayarları üzerinden yayınları birilerinin görmesini engellemek de mümkün olacak.

İlgili – TechCrunch

İLGİLİ HABERLER