Eğlence

Coldplay’in yeni albümü Spotify’da yayınlanmayacak

Coldplay-041215

Adele’in kısa bir süre önce piyasaya sürdüğü yeni albümü 25’i, çevrim içi müzik servislerinde yayınlamama kararı çokça konuşulmuştu. Ancak Adele’in ilk satış performansına bakınca bu karar kulağa fazlasıyla mantıklı geliyor. Ünlü İngiliz müzik grubu Coldplay’in de yeni albümü için Adele’in yolundan gideceğine dair haberler bir süredir konuşuluyordu.

The Wall Street Journal’da yer alan habere göre, bugün yayınlanan “A Head Full of Dreams” isimli albüme ilk etapta Spotify üzerinden erişmek mümkün olmayacak. Grubun bu kararına gerekçe olarak ise Spotify’ın ücretsiz üyelik konusundaki tutumu gösterildi. Apple Music ve Tidal gibi sadece ücretli abonelik paketi sunan servislerde ise Coldplay’in yeni albümüne erişilmesi bekleniyor. Bu noktada grubun çevrim içi müzik servislerine karşı Adele’e kıyasla daha yumuşak bir tavır takındığı söylenebilir.

Coldplay’in bu kararı, Spotify için kötü haber anlamına geliyor. Taylor Swift ve Adele gibi isimlere ünlü grubun da eklenmesi, çevrim içi müzik servisinin abonelerinin gözündeki imajının önemli ölçüde zedelenmesine neden oluyor.

Ancak A Head Full of Dreams’in birkaç hafta sonra Spotify’da yerini alması da ihtimaller arasında yer alıyor. Zira Coldplay daha önceki albümleri Ghost Stories ve Mylo Xyloto’yu da çıkışlarından birkaç hafta sonra Spotify’da yayınlamıştı.

İLGİLİ HABERLER