Eğlence

Coldplay’in yeni albümü önümüzdeki cuma Spotify’da yayınlanacak

Coldplay-041215

Coldplay’in yeni albümü “A Head Full of Dreams”, önümüzdeki cuma günü Spotify’da yayınlanacak. İngiliz müzik grubu, yeni albümünü 4 Aralıkta piyasaya sürmüş, ancak Spotify’ın ücretsiz modeline ilişkin kaygıları nedeniyle ilk etapta albümünü çevrim içi müzik servisine taşımamıştı. A Head Full of Dreams’in gelişi, Spotify tarafından yapılan bir açıklamayla da doğrulandı. Apple Music ve Tidal gibi ücretli çevrim içi müzik servislerinde söz konusu albüme ilk günden bu yana erişilebiliyor.

Ünlü İngiliz grubun kararı, Spotify’ın bazı albümlerin erişilebilirliğini abonelik türüne göre sınırlama ihtimalinin konuşulduğu bir dönemde gelmesi nedeniyle dikkat çekiyor. Çevrim içi müzik servisi söz konusu iddiayı reddetse de, Taylor Swift ve Adele gibi isimlerin albümlerini servisten uzak tumuş olması dedikoduları beraberinde getirmişti. Adele’in albümlerini çevrim içi müzik servisinde yayınlamaması, İngiliz sanatçının satış rekorları kırmasında etkili olmuştu.

A Head Full of Dreams, Spotify’da çıkışı gecikmeli olan ilk Coldplay albümü değil. Grubun 2014’te piyasaya sürdüğü Ghost Stories, çıkışından dört ay sonra Spotify’daki yerini almıştı. 2011 çıkışlı Mylo Xyloto ise raflardan üç ay sonra çevrim içi müzik servisine gelmişti. Grubun Spotify stratejisinin albümün ilk hafta satışlarına nasıl bir etki yaptığı ise henüz bilinmiyor.

Spotify tarafından The Verge sitesine yapılan açıklamada, çevrim içi müzik servisinin mevcut abonelik modellerine yüzde 100 bağlı olduğuna dikkat çekildi. A Head Full of Dreams’in çıkışı için çok sayıda promosyon seçeneğinin değerlendirdiğini belirten şirket, albümün önümüzdeki cuma günü tüm Spotify kullanıcıları için yayınlanmasının grupla alınmış ortak bir karar olduğunun altını çizdi.

İLGİLİ HABERLER