Teknoloji

Coinbase NFT alım, satım ve koleksiyonu için yeni bir platform açıyor

coinbase nft

Coinbase pazartesi günü yaptığı açıklamada, borsanın kripto para birimi temelli köklerinden yapmayı planladığı bir genişlemeyle NFT’leri satmayı, takas etmeyi ve basmayı planladığını duyurdu.

“Coinbase NFT”nin tüm bunları nasıl yapacağına dair ayrıntılar fazla değil, ancak şirket ortada bir fırsat görüyor. Coinbase ürün başkan yardımcısı Sanchan Saxena, konuyla ilgili blog yazısında “Coinbase, milyonlarca insanın ilk kez kolay ve güvenilir bir şekilde bitcoin’e erişmesine yardımcı olduğu gibi – aynısını NFT’ler için de yapmak istiyoruz.” diye yazdı.

Buradaki temel fikir sosyal katılım gibi görünüyor. Coinbase, NFT’lerin kişisel beslemesini düzenlemek ve sahip olduğunuz NFT’leri profilinizde görüntülemek, böylece dijital nesneler ve bunların ötesine ilgi duyanlarla aynı kafada olanlarla bağlantı kurmanızı sağlamak istiyor.

Başlangıç sırasında Coinbase NFT, Ethereum tabanlı ERC-721 ve ERC-1155 standartlarını destekleyecek. Tüm NFT’ler zincirde olacak ve piyasaya sürüldükten çok kısa bir süre sonra çoklu zincir desteği için de planlar var. Şirketin sunmayı planladığı küratörlüğün yanı sıra Coinbase NFT, şu anda NFT piyasasının ana oyuncusu olan rakip OpenSea’nın mevcut NFT piyasasının sunduğuna benzer işlevlere sahip gibi görünüyor.

TechCrunch’ın belirttiği gibi, Coinbase’in planlarında eksik görünen nokta her türlü Katman-2 ölçeklendirme entegrasyonudur. Bu entegrasyon, Ethereum blok zincirinde para basma ve ticaret sanatının maliyetlerini ve çevresel etkisini azaltmak için popüler bir yöntemdir. NFT’ler, gerçek dünya sanat pazarının bazı adaletsiz ve spekülatif kısımlarını taklit etme biçimleri nedeniyle eleştiriliyor, ancak Ethereum blok zincirini çalıştırmak için ne kadar enerji gerektiği nedeniyle birçok çevresel kaygı da beraberinde içeriyor.

Coinbase’in planları henüz erken aşamada ve muhtemelen değişebilir. Ancak başka bir NFT ticaret alanı ve vitrini ilginizi çekiyorsa, şirketin erken erişim için açtığı ve katılabileceğiniz bir bekleme listesi bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER