Teknoloji

Coinbase’den fazla çekim ve hesap boşaltma iddialarına cevap geldi

coinbaseDijital para birimi borsası Coinbase, kısa süre önce kullanıcılardan fazla para çekmek ve hesapları izinsiz olarak boşaltmakla suçlanmıştı. Şirket bir açıklama yaparak yaşanan problemleri incelediğini ve gerekli çözümlerin oluşturduğunu duyurdu.

Geçtiğimiz hafta Reddit’te Coinbase başlığı altında yapılan paylaşımlarla ortaya çıkan sorun, kredi kartlarının dijital para birimi borsalarını sınıflandırmasında yapılan bir değişiklikten kaynaklanmış gibi görünüyor. Sorun nedeniyle boş hesaplarla karşılaşan müşteriler paniğe kapılmış ve şirkete karşı yasal girişimlerde bulunmak için hazırlığa başlamıştı.

Şirket tarafından The Verge sitesine gönderilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı: “Hâli hazırda bazı müşterilerimizin kredi veya banka kartlarıyla gerçekleştirdikleri dijital para alımlarında fazla çekim yapılması sorununu inceliyoruz. Bu problemin kart ağlarındaki satıcı kategorisi kodu (MCC) değişikliğinden kaynaklandığını düşünüyoruz. Bu değişiklik nedeniyle kart şirketleri ekstra ücretler tahsil ediyor. Gelecek satın almalarda bu durumun tekrarlanmaması için bir çözüm geliştirdik. Sorundan etkilenen tüm müşterilerimize de gerekli iadeyi yapacağız.”

Açıklamada para iadelerinin kartları dağıtan bankalar aracılığıyla gerçekleştireceği de ifade edildi. Şirket, sorun yaşayan müşterilerin destek için oluşturulan e-posta hesabı üzerinden iletişim kurmasını da istedi.

Şirket daha sonra bir blog yazısı aracılığıyla konuya ilişkin biraz daha detay paylaştı. Açıklamada müşterilerin zararlarının şirket tarafından karşılanacağı ve sorunun kaynağında MCC değişikliğinin bulunduğu bir kez daha hatırlatıldı.

Coinbase kripto para birimlerinin e-ticarette kolaylıkla kullanılması için bir çözüm geliştirdi

Coinbase cephesindeki gelişmeler fazla çekim ve hesap boşaltma iddialarına verilen yanıtlarla sınırlı değil. Şirket, e-ticaret sitelerinin dijital para birimleriyle ödeme kabul etmesini kolaylaştıracak PayPal benzeri yeni bir çözüm geliştirdiğini de duyurdu.

İLGİLİ HABERLER