EğlenceTeknoloji

EA Codemasters’ı satın alıyor

ea codemasters

İngiliz oyun stüdyosu Codemasters, EA tarafından 1.2 milyar dolar karşılığında satın alınıyor. Bu satın alma sayesinde EA’in özellikle yarış oyunları pazarında ciddi bir hakimiyet kurması bekleniyor. Satış sürecinin önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde tamamlanması öngörülüyor.

EA’in Codemasters ile ilgilendiğine dair haberler geçtiğimiz hafta sonunda İngiliz medyası tarafından gündeme taşınmıştı. Ancak bu haberlerde Codemasters’ın Rockstar Games ve 2K Interactive’in sahibi Take Two Interactive ile 970 milyon dolar karşılığıda anlaşmaya vardığı belirtilmişti. Bir tür sürpriz yapan EA, Codemasters’ı satın aldığını bugün itibarıyla duyurdu.

Codemasters, en eski İngiliz oyun stüdyoları arasında yer alıyor. 1980’lerde kurulan stüdyo, Dizzy gibi oyunlarla ZX Spectrum ve Commodore 64 gibi platformlarla popülarite yakalamıştı. Son yıllarda ise Dirt, Grid ve Formula 1 gibi oyunlarla gündeme gelen Codemasters, bir süre önce Project Cars’ın geliştiricisini satın almıştı.

EA’in elinde Need for Speed gibi çok güçlü bir oyun markası bulunuyor. Codemasters’ın satın alınması, EA’in yarış oyunları pazarındaki hakimiyetinin artacağı anlamına geliyor. Codemasters, EA’in elini Microsoft’un Forza ve Sony’nin Gran Turismo serilerine karşı da kuvvetlendiriyor.

EA CEO’su Andrew Wilson, Codemasters’ın satın alınmasıyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Codemasters ve EA’in oyun severler için inanılmaz ve yenilikçi yarış oyunları yapmak adına bir araya gelmesi, büyük bir fırsat niteliği taşıyor. Endüstrimiz büyüyor, yarış kategorisi büyüyor. Biz de Codemasters ile birlikte yarış eğlencesinin yeni dönemine öncülük edeceğiz.”

Codemasters Başkanı Gerhard Florin ise EA ile yaptıkları anlaşmayı şu sözlerle değerlendirdi: “Electronic Arts ve Codemasters video yarış oyunları kategorisinin lideri olma konusunda ortak bir vizyona sahip. Codemasters yönetim kurulu; EA’in bilgisinin, kaynaklarının ve büyük global ölçeğinin hem genelde hem de yarış oyunları kategorisinde büyük katkı sağlayacağına inanıyor. Bu iş birliğinin Codemasters için heyecan verici bir gelecek inşa edeceğini hissediyoruz. Ekiplerimiz daha büyük ve daha iyi oyunlar hazırlayabilecek.”

İLGİLİ HABERLER