Manşetler

Çocukları olan iPad ve iPhone sahipleri için: Uygulama içi satın alma işlevi nasıl kapatılır?

iPhone veya iPad sahiplerinin çocuklarının bu cihazlara özel bir ilgi gösterdiğini çevremizde sık sık gözlemliyoruz. Zamane çocukları telefonun ekranına boş boş bakmayı çoktan geride bıraktı, her türlü özelliğin altından girip üstünden çıkmakta. Öyle ki, içlerinden birçoğu App Store üzerinden uygulama indirip kurabiliyor bile. Tabii, bu noktada işler tehlikeli bir hâl alıyor.

Birçok kişi iPad veya iPhone’a Apple ID bilgilerini bir kere giriyor ve daha sonra cihaz uygulama indirme veya güncellemelerinde şifre sormuyor. Bu da yaramaz çocukların ebeveynlerinden habersiz uygulama veya oyun indirmelerine veya bunlardaki uygulama içi satın alma opsiyonu kullanarak ek özellikler satın almalarına kapı açıyor. Özellikle çocukların ilgilerini daha fazla çeken oyunlarda ek özellik paketleri uygulama içi satış yöntemleriyle alınabilmekte. Bazı oyunlarda bu ek özelliklerin fiyatları üç haneli değerlere kadar çıkabiliyor. Varın, çocuğunuzun böyle bir satın alma yaptığını düşünün.

Neyse ki, Apple bu soruna çözüm geliştirmiş ve isteyen ebeveynlerin uygulama içi satış özelliğini kapatabilmelerini sağlayan bir opsiyon sunmuş. Kardeş blogumuz iPhone Türkiye bu opsiyonun nasıl kullanılacağını detaylı bir şekilde anlatmış. Çocukları olan ve sözünü ettiğimiz durumdan muzdarip olan ebeveynlerin mutlaka göz atması gereken bu yazıya aşağıdaki bağlantı aracılığıyla ulaşabilirsiniz.

İlgili – iPhone Türkiye

İLGİLİ HABERLER