EğlenceManşetler

Çocuklardan iPhone ile çekilmiş Türkiye manzaraları

apple 23 nisan
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Her yıl 23 Nisan’ı özel etkinliklerle kutlayan Apple, bu yılı da boş geçmiyor. 22 Nisan’da kutlanan “Dünya Günü” ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını birlikte değerlendiren şirket, Türkiye’nin farklı coğrafyalarından çocukları bir araya getirerek, çevre bilincinin gelecek nesiller açısından önemine dikkat çekmek için onların kendi bakış açıları ile Türkiye?nin doğal güzelliklerini fotoğrafları ve videoları ile görüntülemesine imkan tanıdı.

Türkiye’nin farklı bölgelerinden 8-13 yaş arası 16 çocuk, iPhone XR ve iPhone XS kameraları ile yaratıcılıklarını ortaya çıkarırken profesyonel kalitede görüntüler yakaladılar. Tamamı Türkiye’de yapılan çekimlerden çıkan çarpıcı manzaralar gelecek nesiller için dünyanın ihtişamını korumanın önemini anlatır nitelikte oldu. Yeryüzü görselleri, iPhone’la nasıl çekilir ipuçları ve daha fazlasına bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Apple Store’larda 23 Nisan etkinlikleri var

Çocuklar 23 Nisan’da iPad ve iPhone ile aile portreleri çekmeyi öğreniyor. Apple Store etkinliklerinde çocuklar, ilgi çekici arka planları deneyecek, farklı ışık kaynaklarını kullanacak ve aile üyelerine poz verdiriyorlar. Live Photos’un da kullanıldığı ve çocukların portrelerine eğlenceli resimlerle metinler eklediği bu etkinlikte katılımcılar kendi iPhone veya iPad’lerini getirebiliyor ya da Apple cihaz temininde bulunuyor. Etkinlik aileler ve 5-12 yaş arası çocuklar için öneriliyor.

App Store’da 23 Nisan’a özel uygulamalar ve oyunlar öne çıkarılıyor

App Store da 23 Nisan’a özel olarak çocuklar için hazırlanmış içerikler öne çıkarılıyor. Bugün sekmesinde bataklıklar, bozkırlar, çayırlar ve daha pek çok farklı yerden ses manzaraları yer alan Doğanın melodilerine kulak ver, çocukların çevre hakkında bilgi edinmelerine yardımcı olan Toca Nature ve daha çevreci yaşamaya yardımcı olacak uygulamalardan oluşan Global düşün yerel hareket et özel koleksiyonlarından; Oyunlar bölümünde gezegenin koruyucusu Captain Planet: Gaia Guardians‘dan, çocukları hayvanların rengarenk dünyasına davet eden Yeryüzünü keşfe hazır mısın? koleksiyonlarına; Uygulamalar bölümünde nehirler ve canlılarla etkileşim kurmayı öğreten WWF Free Rivers‘dan, iPhone ve iPad’lerdeki AR (Artırılmış Gerçeklik) özelliklerini kullanarak oynayabileceğiniz AR ile doğayı keşfet koleksiyonlarına kadar zengin uygulamalar dünyası çocukları bekliyor.

app store 23 nisan

Ayrıca etkileyici doğa fotoğrafları çekmenize yardımcı olacak Kameranı yeryüzüne çevir koleksiyonu ise Adobe Lightroom CC, Focos ve Hydra gibi dijital fotoğrafçılıkta fark yaratan ve yenilikçi fotoğraf teknolojileri sunan birbirinden harika App Store uygulamalarıyla tüm iPhone kullanıcılarını kameralarını yeryüzüne çevirmeye davet ediyor.

App Store’daki bölümler arasında gezinmek için ekranın altında bulunan Bugün, Oyunlar ve Uygulamalar ikonlarına tıklamanız gerekiyor.

Apple Music’te çocuklara özel liste

Apple, “Türkiye’nin uçsuz bucaksız coğrafyasının iPhone ile bir kez daha ölümsüzleştirildiği özel çalışmaya”, doğayla ilgili şarkılardan oluşan çok özel bir Apple Music listesinin de eşlik ettiğine dikkat çekiyor. Çocukların Doğası isimli bu liste Barış Manço’nun “Dağlar Dağlar” şarkısından, Ceylan Ertem’in “Orman”ına, Kayahan’ın “Bir Aslan Miyav Dedi”sinden, Yüksek Sadakat’in seslendirdiği “Ceviz Ağacı”na geniş bir seçkiden oluşuyor.

İLGİLİ HABERLER