Eğlence

CNN Snapchat için hazırladığı haber programını yayından kaldırdı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

cnn snapchatSnapchat bir uygulama olarak genç sosyal medya kullanıcılarının gözdesi olmayı sürdürüyor. Ancak bu durum geleneksel medya formları için Snapchat’in bir kumar olduğu gerçeğini değiştirmiyor. CNN Snapchat için hazırladığı “The Update” isimli programı yayından kaldırarak bu kumarın varlığını bir kez daha hatırlattı.

The Update, bundan dört ay önce Snapchat’te Discover bölümünde yayınlanmaya başlamıştı. Programda dünyanın dört bir yanında yaşanan önemli gelişmeler, başlıklar hâlinde kullanıcılara anlatılıyor.

CNN’in iptal kararının altında ekonomik gerekçeler yatıyor. Kaynaklar, CNN’in The Update ile para kazanamadığını ve bugüne kadarki yatırımların da şirkete bir dönüş sağlamadığını belirtti. CNN ve Snap de programın yayından kaldırılması üzerine ortak bir açıklama yaptı.

CNN Snapchat ile birlikte çalışmayı sürdürecek

Yapılan açıklamada iki şirketin ortak çalışmayı sürdüreceği ifade edildi. CNN Snapchat ile uzun süredir devam eden işbirliğinde bir sonraki halkanın ne olacağı konusunda şimdilik bilgi vermezken, taraflar arasındaki takdirin karşılıklı olduğunun altı çizildi. Snapchat medya içerikleri konusunda NBC, ESPN, Disney, The New York Times ve The Washington Post ile de birlikte çalışıyor.

İLGİLİ HABERLER