Teknoloji

CLW raporu Samsung’un çocuk işçiler konusundaki iddiasını yalanlıyor

samsung coronavirus

samsung-logo-030714

Samsung bir süre önce her yıl düzenli olarak yayınladığı Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayınlamış ve Çin’deki tedarikçilerinin belirlenen çalışma koşullarına aykırı faaliyetlerini sıralamıştı. Ancak şirket Çinli tedarikçilerinde çocuk işçi çalıştırılmadığını belirtmiş ve bu alanda temiz bir sicil sunmayı başarmıştı. Ancak China Labor Watch (CLW) tarafından yayınlanan bir rapor, ortaya Samsung’un Sürdürülebilirlik Raporu’ndan farklı sonuçlar koyuyor. Dongguan şehrindeki Shingyang Electronics fabrikasında çok sayıda çocuk işçi vakasının tespit edildiğini öne süren CLW, Samsung’un yayınladığı raporların çalışanlar açısından gerçek bir değeri olmadığını iddia etti.

CLW’nin icra direktörü Li Qiang, Samsung’un takip sistemlerinin yetersiz olduğunu iddia etti. Samsung’un tedarikçilerinden sadece birinde kontratsız ve güvencesiz çocuk işçiler, fazla mesai ücretlerinin ödenmemesi gibi durumlar tespit ettiklerini söyleyen Qiang, Güney Koreli şirketin kendilerine durumu inceleme ve bir problemin tespit edilmesi durumunda gerekeni yapma sözünü verdiğini belirtti.

Guangzhou Daily isimli gazetede yayınlanan bir diğer raporda ise yine Dongguan şehrinde bulunan bir başka fabrikada da çocuk işçilerin çalıştırıldığı öne sürülüyor ve bunun ne kadar yaygın bir uygulama olduğuna dikkat çekiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER