Teknoloji

Clubhouse Backchannel ile direkt mesajlaşma imkanı getiriyor

clubhouse backchannel
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Artık insanların Clubhouse üzerinden direkt mesaj gönderebilirsiniz. Ses odaklı sosyal ağ, çarşamba günü hem iOS hem de Android’deki tüm kullanıcılar için direkt mesajlaşma özelliği Backchannel’ı tanıttı. Şimdilik, kullanıcılar bire bir veya gruplar halinde sohbet edebilir ve birbirlerine bağlantı gönderebilir. Henüz resim veya video gönderemiyorlar, ancak bir temsilci, birkaç başka özellikle birlikte söz konusu direkt mesajlaşma özelliğinin sunulduğunu söylüyor. Ayrıca, mesaj isteklerinin görülebileceği isteğe bağlı bir ikincil gelen kutusu da olacak.

İşlev, aktif bir oda sırasında moderatörlerin kendi aralarında sohbet etmelerine yardımcı olmak için tasarlanmış. Bunun yanı sıra insanların bir etkinlikten sonra bağlantı kurmasına izin vermek ve aksi takdirde ayrı bir uygulamada gerçekleşmesi mümkün olan metin tabanlı konuşmaların da aynı uygulamada sürdürülmesini sağlamak da hedefler arasında bulunuyor. Aslında bu doğrudan mesaj özelliğinin pek de sürpriz olduğunu söyleyemeyiz. Clubhouse, özelliği haziran ayında yanlışlıkla sızdırmıştı.

Doğrudan mesajlaşma özelliği Clubhouse için önemli bir gelişme sayılır. Şirketin belirttiğine göre, şu anda günde 500 binden fazla sohbet odası oluşturuluyor ve Android cihazlarda uygulama 8 milyondan fazla kez indirildi. Rakipleri, özellikle Twitter Sohbet Odaları ve Facebook Canlı Ses Odaları, hem sesli sohbet yürütürken hem de sesli bir sohbete katılırken insanların yazılı olarak sohbet etmesine olanak tanıyor. Bu nedenle Backchannel, Clubhouse’u onlarla eşit seviyeye getirecektir ve kullanıcıların sohbetlerini, sosyal hayatlarını uygulamada sürdürmelerini sağlayacaktır.

İLGİLİ HABERLER