Eğlence

Nintendo sadakat programı Club Nintendo’yu sonlandırıyor

club-nintendo-200115

Nintendo, sadakat programı Club Nintendo’nun dünya genelindeki faaliyetlerini sonlandıracağını açıkladı. Nintendo cihaz sahiplerine yazılım ve donanımları üzerinden altın kazanma ve bu altınları farklı sanal ürünler için takas etme imkanı veren Club Nintendo’nun ABD’deki üyeleri mart ayının sonuna kadar altın kazanmaya devam edecekler.

Kazanılan altınları başka ürünlere takas etme süresiyse haziran ayında sona erecek. Şirketten yapılan açıklamada oyuncuların hesaplarındaki paraları sıfırlamaları için sisteme çok sayıda indirilebilir oyun ve fiziksel ürün ekleneceği belirtildi. Buna ek olarak, Flipnote Studio 3D animasyon yazılımı da üyelere ücretsiz olarak sunulacak. Nintendo’nun gelecekte yeni bir sadakat programını daha devreye sokması bekleniyor.

Club Nintendo ABD ve Avrupa’da hiçbir zaman büyük bir popülariteye ulaşamasa da, şirketin anavatanı Japonya’da ciddi bir ilgi gördü. Bu ilgiye karşılık veren Nintendo, bazı oyunları sadece Japonya’daki Club Nintendo üyelerine özel olarak yayınladı. Özel üretim bir Nintendo 3DS de Japonya’daki Club Nintendo üyelerine sunulan imtiyazlar arasında yer aldı. Bu özel imtiyazlar nedeniyle özellikle Japonya’da Club Nintendo’nun yokluğu fazlasıyla hissedileceğe benziyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER