Eğlence

Cloverfield Paradoksu Netflix’te gösterime girdi – Video

cloverfield paradoksuİki yıl önce yapımcı J.J. Abrams, 10 Cloverfield Lane adlı yapımla birdenbire ortaya çıkarak kitleleri şaşırtmıştı. Abrams, yine benzer bir hamle yaptı. Cloverfield serisinin en son halkası olan Cloverfield Paradoksu‘nun fragmanı ilk kez dün akşam ABD’deki Super Bowl yayını sırasında gösterildi. Hemen ardından da, Netflix’te yayınlanmaya başladı. Cloverfield Paradoksu, Türkiye’deki Netflix aboneleriyle de buluşuyor.

Julis Onah’ın yönettiği film, başlangıçta “Tanrı Parçacığı” adı altında yapılmıştı. Filmde bir grup astronotun uzayda olan garip ve gizemli birtakım olaylarla uğraşmasını konu alıyor. Yakın gelecekte, bir uzay istasyonunda bulunan bir grup uluslararası astronot, Dünya’daki büyük bir enerji krizini çözmeye çalışmaktadır. İstasyonda bulunan deneysel teknoloji beklenmedik bir sonuca varır ve izole kalan ekip hayatta kalma mücadelesine başlar.

Filmin Cloverfield evreninin bir parçası olacağına dair söylentiler uzun zamandır ortalıkta dolaşıyordu. Buna rağmen, filmin genel mitolojiye nasıl uyum sağlayacağı konusunda net bir görüş yoktu. Aslında filmin bu yıl içinde sinema salonlarında gösterilmesi planlanıyordu. Ancak geçen ay, Paramount’un filmin gösterimi için Netflix ile görüşmeler yaptığına dair haberler çıkmıştı.

Cloverfield Paradoksu, daha önceki iki filmi birbirine bağlamaya yarıyor, hem Cloverfield hem de 10 Cloverfield Lane filmlerindeki olaylar için bir nevi başlangıç hikayesi anlatıyor. Doğrusunu söylemek gerekirse, eğer bu film sinemalarda gösterilecek olsaydı, bu denli şaşırtıcı etkide bulunamazdı. Tabii ki, bazı sinemaseverler bu filmi dev perdede izlemeyi daha çok tercih ederdi, ancak yaratılmış olan ilgi ve şaşkınlık, filmlerin dağıtımı ve tanıtımı noktasında internet üzerinden izleme servislerinin ne kadar etkili hâle geldiğini gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER