Teknoloji

Cloak iOS Uygulama İncelemesi

Karşılaşmak adından da anlaşılabileceği üzere istem dışı gelişen, tesadüfi bir eylem. Ancak bazı karşılaşmaların taraflardan biri için tam anlamıyla ”istenmeyen” cinsten bir olay olması da oldukça sık görülen bir durum. Sosyal medya genellikle insanlara özel hayatlarında acı vermekle itham edilse de, tatsız karşılaşmaları önleme konusunda oldukça etkili bir yol. Cloak ise bu yolda en doğru biçimde yürümek isteyenlere fazlasıyla yardımcı olacak cinsten bir uygulama.

cloak-2

Cloak’un işleyişinde sosyal medyanın en popüler servislerinden ikisi olan Foursquare ve Instagram büyük önem taşıyor. Zira Foursquare temel işlevlerinden biri olan yer bildirimi özelliğiyle Cloak’a ihtiyaç duyduğu verileri sağlarken, Instagram da coğrafi konum etiketi barındıran fotoğraflarıyla aynı veri akışını oluşturuyor. Tabii ki bu verilerin Cloak’a aktarılmasını sağlamak için öncelikli olarak bu iki servis ve Cloak arasındaki entegrasyonu kurmak gerekiyor.

cloak-3

Bu noktada Cloak’ta göze çarpan somut bir eksikliği belirtmekte fayda var. Yer bildirimi konusunda insanların en sık kullandığı platformlardan birisi de Facebook. Ancak Cloak’ta Facebook ile bir entegrasyon kurmak ne yazık ki mümkün değil. Bu da uygulamanın cazibesine gölge düşürüyor.

cloak-6

Foursquare ve Instagram entegrasyonlarının kurulmasının ardından Cloak bu servislerdeki arkadaş listelerini çekiyor ve uygulama içindeki kişiler bölümüne ekliyor. Kullanıcılar bu kişi listesinde diledikleri kullanıcıyı seçip işaretleyerek o kişinin yapacağı yer bildirimlerinden kendilerini haberdar edecek bildirimleri alabiliyor.

cloak-1

Söz konusu bildirimlerin gönderilmesinde coğrafi yakınlık temel olarak alınıyor. Kullanıcılar bildirim almak için bir sokak, 800 metre, 1.6 kilometre, 3.2 kilometre gibi mesafe seçeneklerinden birisini uyarı mesafesi olarak tercih edebiliyor. Dileyen kullanıcılar uygulamanın ayarlar menüsünden söz konusu bildirimleri tüm arkadaşları için açık hâle getirebiliyor, yani uyarı mesafelerine giren tüm arkadaşlarından haberdar olabiliyor.

cloak-5

Genelde sosyal medyanın insan ilişkilerine ve özel hayata olumsuz etkileri ön plana çıkarılsa da, doğru kullanımla sosyal medya can sıkıcı olayları önleyebilecek bir mecra. Doğru kullanım konusunda kullanıcı bilinci en önemli unsur olsa da, Cloak gibi uygulamaların da verimli kullanım konusundaki önemini göz ardı etmemek gerekiyor.

İlgili >> iTunes App Store

İLGİLİ HABERLER