Teknoloji

Clippy çıkartma paketiyle Microsoft Teams’e geri dönüyor

clippy

Microsoft’un popüler ataş ikonu Clippy, bundan yaklaşık iki yıl önce Microsoft Teams’te yeniden canlanmış, ancak birkaç gün içinde geri çekilmişti. İnsansı bir yüzü bulunan ikon, yeni bir çıkartma paketiyle Microsoft Teams’e geri dönüyor.

Microsoft’tan konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, Clippy’nin “emeklilikten dönmeyi kabul ettiği” ve “sevseniz de sevmeseniz de” Retro Çıkartma Paketi ile Teams’teki yerini yeniden aldığı belirtildi.

Yeni çıkartma paketi, Microsoft çalışanlarının bundan iki yıl önce Teams için hazırladığı pakete fazlasıyla benziyor. Microsoft söz konusu projeyi biraz aceleci şekilde rafa kaldırmış, ancak şirket içindeki “marka polisi”nin Clippy’nin geri dönüşünden pek de hoşnut olmadığı ortaya çıkmıştı.

Clippy, yaşamına Office 97’de kullanıcılara Office yazılımıyla ilgili ipuçları veren bir araç olarak hayata geçmişti. Clippy’nin Office’teki asistanlığı, 2001’de Office XP’nin çıkışıyla son bulmuştu. Microsoft bu yıla kadar Clippy’yi Office veya Windows’ta kullanma konusunda gönülsüz davranmıştı. Windows 11’de standart ataş emojisinin yerini alan popüler ikon, şimdi de Microsoft Teams’in çıkartma seçenekleri arasında boy gösteriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER