Teknoloji

Popüler çizim uygulaması Clip Studio Paint iPhone’da

clip studio paint

Profesyonel çizerlerin favori uygulamalarından biri olan Clip Studio Paint, iPhone‘da da kullanıcılarla buluşmaya başladı. Masaüstü uygulamasının bir klonu olan iPad uygulamasından farklı olarak, iPhone uygulamasının daha küçük ekranlara göre optimize edilmesi dikkat çekiyor.

Bulut entegrasyonu da bulunan uygulama, masaüstü ve iPad’deki projelerin iPhone üzerinde devam ettirilmesini de mümkün kılıyor. Clip Studio Paint’in Android uygulamasının ne zaman yayınlanacağı ise belirsizliğini koruyor.

Clip Studio Paint’in geliştiricisi Celsys; iPhone uygulamasında masaüstündeki tüm orijinal özelliklerin, olağan mobil tavizler verilmeden, iPhone’a da taşındığına dikkat çekti. Celsys’in bu açıklaması, kısa süre önce yayınlanan Photoshop iPad uygulamasına atılmış bir taş olarak değerlendirilebilir. Masaüstündeki tüm özelliklerin mobil uygulamaya taşınmasının kullanıcıların hoşuna gidip gitmeyeceği ise henüz bilinmiyor.

Apple henüz iPhone’larda Apple Pencil desteği vermiyor. Ancak Clip Studio Paint’in Twitter hesabında yayınlanan bir video, başka bir kalemle iPhone ekranında etkileyici bir iş çıkarılabileceğini gösteriyor.

Clip Studio Paint iPhone uygulaması için ne kadar ödemek gerekiyor?

Clip Studio Paint’in iPhone uygulamasının fiyat politikası ise biraz ilginç. Uygulamanın PRO paketinin aylık abonelik bedeli 6,49 TL. Daha fazla imkan sunan EX paketi içinse 18,99 TL ödemek gerekiyor. Bu paketlerden birini almayan kullanıcılar ise her gün bir saat boyunca Clip Studio Paint’i ücretsiz olarak kullanabiliyor.

Hâlihazırda uygulamanın iPad versiyonunu kullananlar için bir saatlik kullanım sınırı mantıklı bir tercih gibi görünüyor. Özellikle hızlı şekilde çizimine birkaç dokunuş yapmak isteyenler için Clip Studio Paint’in iPhone uygulaması oldukça yararlı olabilir.

İLGİLİ HABERLER