EğlenceTeknoloji

Clash of Kings: Epik bir deneyime hazır olun

clash of kings

RPG formatındaki oyunlar, neredeyse çıktıkları ilk günden bu yana oldukça popüler. Bu formatın popülaritesini oyunların yayıldığı yeni cihazlara taşıması da zor olmadı. RPG oyunları hem mobil cihazlar üzerinde rahatlıkla oynanabilmeleri hem de gelir modeline uygunlukları nedeniyle mobil oyun ekosisteminde kısa süre içinde oldukça popüler hâle geldi. Epey büyük olan bu popüler kümenin en dikkat çekici ve sevilen oyunlarından birisi de Clash of Kings. Clash of Kings inceleme yazımızda oyunla ilgili detaylar ve yorumlar yer alıyor.

Clash of Kings’de oyunculara “epik” bir çevrimiçi deneyim vadediliyor. Oyuncular bir taraftan sıfırdan bir medeniyet inşa ederken, diğer taraftan da daha fazla gelişmek ve sınırlarını genişletmek için diğer oyuncularla savaş meydanında karşı karşıya geliyor. Ortaçağın savaşlarını akıllı telefon ekranında yaşamayı mümkün kılan oyun, bir taraftan da gerçek zamanlı strateji geliştirmeyi bir tür gereksinim haline getirmesiyle oyuncuları kendisine biraz daha bağlıyor.

Çok uzun süredir yayında olan Clash of Kings, düzenli şekilde güncelleniyor. Bu güncellemelerin en yenisinde oyuna dört yeni uygarlık eklenirken, Popülarite sıralaması özelliği de oyuncuların karşısına çıkıyor. Clash of Kings’de düzenli olarak gerçekleştirilen oyun içi etkinlikler de oyundaki heyecan dozunu biraz daha yükseltiyor ve kullanıcı bağlılığını da artırıyor.

Clash of Kings’te oyunculara krallıklarını inşa ederken yapmaları gerekenler konusunda düzenli biçimde rehberlik yapılıyor. Oyunun ilk aşamalarında yapılması gerekenler, inşa edilmesi gereken tesisler ve diğer işlemler konusunda yapılan bu yönlendirme, oyuna alışma süresini hızlandırıyor.

Clash of Kings: Krallıklar arasında iş birliği önemli

Clash of Kings’de stratejinin öneminden daha önce de bahsetmiştik. Oyuncular krallıklarını korumak veya büyütmek isterken stratejik hamlelerle fark yaratabiliyor. Krallıklar arasında yapılan işbirlikleri de bu stratejik hamlelerin en önemli örnekleri arasında bulunuyor. Bu tarz işbirlikleri oyunu daha keyifli ve daha mücadeleci hâle getiriyor.

clash of kings yorumlar

Clash of Kings uzun bir maraton olarak değerlendirilebilir. Oyunda ilerlemek için gerçekten uzun süre emek vermek gerekiyor. Bu emeklerin karşılığı ise keyifli bir deneyim şeklinde alınıyor. Oyun hem iOS hem de Android üzerinde oynanabiliyor.

Clash of Kings indir: App Store  Google Play

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER