Teknoloji

Çizgi kahramanlar YouTube’un geleceği olabilir mi?

Robot teknolojilerindeki gelişmeler, bir süre sonra insanların yaptığı pek çok mesleği robotların yapması ihtimalini artırıyor. Bu ihtimal, insanlar için hem endişe hem de heyecan verici olarak nitelenebilir. Ancak robotların veya yapay varlıkların insanların yerini alması ihtimali, sadece klasik mesleklerde görünmüyor. Gelecekte çizgi kahramanlar YouTube yıldızlığı unvanını insanların elinden almaya aday görünüyor.

Japon YouTube ünlüsü A.I. Kizuna, kanalını bundan yaklaşık 3 ay önce açtı. Kısa sürede 60’tan fazla video yayınlayan Kizuna’nın kanalının abone sayısı ise neredeyse 200 bine yaklaştı. Kizuna’nın tamamen yapay bir karakter olması ise bu başarıyı daha da ilginç hâle getiriyor.

Kizuna’nın altında sanal pop star Hatsune Miku’yu da geliştiren ekibin imzası bulunuyor. Miku yola bir pop yıldızı olmak için çıkarken, Kizuna başarılı bir YouTube ünlüsü olmayı hedefliyor. Kizuna’nın videolarında yapay zekâ ve sanal gerçeklik gibi konular ele alınıyor.

Çizgi kahramanlar YouTube fenomenliği yolunda bazı avantajlara sahip

Kizuna’nın videoları yaklaşık 10 dakika sürüyor. Gerçek anlamda var olan YouTube ünlülerinin aksine hazırlık ve çekim takviminin olmaması Kizuna’ya avantaj sağlıyor. Kizuna’yı kimin seslendirdiği bilinmiyor. Ancak çizgi yıldızın gördüğü ilgi, YouTube’da gelecekte benzer projelerin sayısının artması ihtimalini yükseltiyor.

İLGİLİ HABERLER