Eğlence

Yeni Civilization oyunu için hazırlıklar başladı

civilization

Son Civilization oyununun çıkışının üstünden altı yıldan fazla geçmiş durumda. Ancak serinin hayranlarının uzun süredir devam eden bekleyişi nihayet sona erecek. Serinin geliştiricisi Firaxis’ten yapılan açıklamaya göre, yeni oyunun hazırlıkları başladı.

Oyun hakkında henüz fazla detay paylaşılmış değil. Stüdyo sadece kreatif direktörlüğü Ed Beach’in üstlendiğini belirtmekle yetindi. Serideki tecrübesi 15 yıldan fazla olan Beach, son olarak Civilization VI’nın baş tasarımcılığını üstlenmişti.

Firaxis’in çatı şirketi Take-Two Interactive, kısa süre önce stüdyonun organizasyonunda bazı değişikliklere gitmişti. 2006’dan bu yana stüdyoyu yöneten Steve Martin’in şirketten ayrılacağı açıklanmıştı. Martin görevi stüdyonun kurucularından olan Jeff Briggs’ten devralmıştı. Martin’in görevini yeni dönemde daha önce operasyon şefi olarak görev yapan Heather Hazen üstlenecek.

Hazen’ın ilk duyurusu yeni Civilization oyunu oldu

Hazen yeni göreviyle ilgili olarak yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Bu stüdyonun tarihsel mirasını taşıma fırsatı bana verildiği için çok heyecanlıyım. Firaxis’in yeni Civilization oyununun geliştirme çalışmalarına başladığını da duyurmak istiyorum. Endüstrimizdeki en iyi geliştiricilerinden bazılarıyla birlikte çalışıyoruz ve seriyi milyonlarca oyuncusunu da heyecanlandıracak şekilde daha yukarılara taşıyacak planlarımız var.”

Firaxis bir süre önce en tanınmış oyun tasarımcılarından biri olan Jake Salomon’un ayrıldığını duyurmuştu. 23 yıldan uzun süredir stüdyoda görev yapan Salomon, XCOM serisinde ve Marvel’s Midnight Suns gibi oyunlara imza atmıştı. Yeni fırsatların peşinden koşmak için Firaxis’ten ayrılma kararı aldığını söyleyen Salomon, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: “Beynim yeni bir rüyayla alevlenmiş durumda. Şimdi o rüyanın peşinden gitme zamanı.”

İLGİLİ HABERLER