EğlenceTeknoloji

Civilization 6 oyuncularına büyük savaş modu sürprizi

civilization 6 battle royale

PUBG, Fortnite, Battlefield, Call of Duty, Mario, Tetris ve Flappy Bird. Özünde birbiriyle alakasız görünen bu oyunların hepsinin ortak yönü, “battle royale” (büyük savaş) modlarının bulunması. Bu ilginç kümeye, ilginçlik seviyesini yukarıya çekecek yeni bir üye daha katıldı. Rock Paper Shotgun imzalı Civilization 6 da battle royale modu sunmaya başlıyor.

Oyuncuların yavaş yavaş ve titizlikle topluklarını inşa ettiği ve uzun süreli bir tarihi kapsayan bir oyunun battle royale moduna yerleştirilmesi pek kolay görünmüyor. Battle royale modunda oyuncular, hayatta kalan en son oyuncu olmak için bir savaş alanında birbirlerine karşı çarpışıyor.

Battle royale deneyimi, Civilization 6’da “Red Death” (Kızıl Ölüm) isimli bir mod altında sunulacak. Bu mod, temel oyun deneyimini kıyamet sonrası felaket ortamına taşıyacak. 12 oyuncu, bir medeniyet kurmak yerine, yakında yaşanamaz hâle gelecek Dünya’dan kaçmak için mücadele edecek. “Kızıl Ölüm” olarak anılan kızıl bir sis, yavaş yavaş oynanabilir alanı küçültecek. Bu küçülen alanda hayatta kalan son oyuncu, Dünya’dan kaçarak mücadeleyi kazanmış olacak.

Civilization 6 battle royale moduna ne zaman kavuşacak?

Civilization 6’nın karakterleri de battle royale moduna uygun olarak değişiyor. Oyuna kıyamet günü müritleri, şeytani bilim insanları, radyoaktif korsanlar, mutantlar ve barbarlar ekleniyor. Oyuncuların hamlelerini sıra sıra yapacak olması, savaş meydanını Fortnite’ınkine kıyasla biraz daha sakin kılacak gibi görünüyor. Ancak savaş meydanının küçülecek olması da oyuncuları biraz daha hızlı hareket etmeye yöneltecektir.

Civilization 6, battle royale modunu ücretsiz olarak yayınlanan Eylül 2019 güncellemesiyle alıyor.

İLGİLİ HABERLER