Teknoloji

Cisco’dan mobil uygulama destekli, evdeki ağa bağlı eşyaları kontrol etmeye yarayacak akıllı Wi-Fi yönlendiricileri

Cisco, Smart Wi-Fi olarak adlandırdığı üç yeni ağ yönlendiricisini tanıttı. Uygulama destekli bu cihazlar sayesinde kullanıcılar tüm ev ağını mobil cihaz üzerinden kontrol etme fırsatı buluyor, bunların içine ağa bağlı tüm ev eşyaları da giriyor.

Bu ağ yönlendiricileri ev ağı kurmanıza izin vermenin yanı sıra, Cisco Connect Express uygulaması ile birlikte kullanılabiliyor ve bu sayede belirttiğimiz gibi tüm ağı bir tablet veya akıllı telefon üzerinden yönetmek mümkün oluyor. Öte yandan bu cihazlar Cisco Connect Cloud adını taşıyan ve yakında gelecek uygulamayı da destekleyecek. Bu uygulama da birden fazla kablosuz ağı kontrol etme fırsatı sunacak, ayrıca ağa bağlı cihaz üreticileri tarafından üretilen ve ileride çıkacak uygulamalarla da etkileşim içinde olacak.

Henüz bir beyaz eşya üreticisine özel bir uygulamanın duyurusu yapılmış değil, ancak Cisco beyaz eşya üreticisi Whirlpool ve ev otomasyon, eğlence ve güvenlik alanında faaliyet gösteren yirmiden fazla şirketle çalışmakta olduğunu kaydetti. Ne yazık ki, çıkması beklenen uygulamaların neler yapacağı veya ev ağına nasıl entegre olacağı konusunda bir açıklama yapılmadı. Cisco’nun bu yeni ağ yönlendiricilerinin fiyatları yurtdışında 99 ile 199$ arasında değişiyor. Cisco Cloud Connect ve uyumlu ilk uygulamaların haziranda çıkması bekleniyor.

İlgili – Cisco

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER