Eğlence

Cisco video paylaşım ve konferans portföyünü genişletiyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Cisco video konferans ve video paylaşım portföyünü çok yakında güncelleyeceğini duyurdu. Şirket adına konuşan pazarlamadan sorumlu başkan yardımcısı David Hsieh, yeni Cisco cihazlarının video üretim ve dağıtım maliyetlerini yüzde 90 oranında azaltacağını belirtti. Yeni gelecek ürünler arasında uç noktaları kontrol etmeye yarayan 12 inç’lik dokunmatik ekranlı bir cihaz ve iki tane yeni masaüstü IP telefonu bulunuyor. 8941 ve 8945 numaralı bu modellerde entegre video kameralar ve 5 inç’lik ekranlar bulunacak.

Cisco’nun diğer duyuruları arasında Medya Deneyim Motoru (MXE) 3500 adı verilen bir ağ ürünü ve bir kuruluştu video içerik üretiminin herhangi bir çalışan tarafından rahatlıkla yapılmasını sağlayan Cisco Telepresence İçerik Sunucusu 5.0 de yer alıyor. Telepresence İçerik Sunucusu da yöneticilerden gelen eğitim ve diğer amaçlı mesajları iletmek için kullanılabilir.

İçerik Sunucusu 5.0 ile Telepresence oturumları saniyede 30 çerçeveden oluşan 1080p çözünürlükte videolar hâlinde yayınlanabiliyor. Anında geri sarma, çalma ve paylaşma gibi özellikler de Cisco’nun Show ve Paylaşım teknolojileri kullanılarak yerine getirilebiliyor. MXE 3500 ile bir konuşmadaki kelimeler etiketlenebiliyor, yazı motoru da video içinde yer alan özel içerik için kolay bir şekilde arama gerçekleştirebiliyor.

Öte yandan Cisco, CTS 1300 adı verilen 47 inç’lik bir görüntüleme biriminin de duyurusunu yaptı. Bu ürün 3-6 kişi arasında telepresence oturumlarının yapılmasına olanak sağlıyor.

Cisco’nun yeni ürünlerinin fiyatları henüz açıklanmadı. MXE 3500’ün 2011’in ikinci çeyreğinde, İçerik Sunucusu’nun ise mart ayında piyasaya çıkması bekleniyor.

İlgili – Computer World

İLGİLİ HABERLER