Teknoloji

Cisco Skype ile ilgileniyor mu?

Skype yeniden el değiştirebilir. TechCrunch’ın güvenilir kaynaklarına dayandırarak verdiği habere göre Cisco internetin en popüler VoIP servisini satın almak için bir teklifte bulundu.

İçeriden gelen bilgilere göre Skype hâlihazırda süren halka arz süreci sonunda kendisine 5 milyar dolarlık piyasa değerinin biçilmesini bekliyor. Cisco’nun ise şirket için ne kadara teklifte bulunduu açıklık kazanmadı. Ancak ciddi olduklarını göz önünde bulundurursak eBay Skype için 2005’te yaptığı 2.5 milyarlık tekliften daha üst bir teklifte bulunduklarını düşünebiliriz.

Google’ın da Skype’a karşı ilgili olduğuna dair dedikodular ortalıkta dolaşıyor. Ancak çıkması muhtemel tekel tartışmaları arama devinin şansını azaltan bir etken olarak görülüyor. Her ne olursa olsun, sonuçta Skype’ı alanın bu servisten kâr etmesi için iyi bir plan yapması gerekiyor. Skype’ın halka arzın bir parçası olarak yaptığı bildirimde sadece yüzde 6’lık bir kullanıcı kesiminin paralı servislerini kullandığı ortaya çıktı, geri kalan büyük bir kesim bu servisi ücretsiz olarak kullanmayı tercih ediyor. Skype yazılım geliştiricileri için bir araç paketi (SDK) çıkararak VoIP servisinin diğer uygulamalara ve cihazlara entegre edilmesinin yolunu açmıştı.

İlgili – GigaOM

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER