Teknoloji

Cisco mobil veri trafiğinin 5 yıl içinde 18 kat artmasını bekliyor

Cisco, mobil internet kullanımının 5 yıl içerisinde nereye geleceğine dair yaptığı araştırmanın sonuçlarını bugün yayınladı. Şirketin tahminine göre mobil veri trafiği 2016 yılında hali hazırdaki oranın 5 katına çıkacak ve 130 exabyte’a ulaşacak. Bu miktarın büyük bir kısmının ise bulut aracılığıyla aktarılacağı tahmin ediliyor. Cisco’nun tahminlerine göre bulut verileri tüm mobil trafiğin % 71’ini oluşturacak.

Bu kadar büyük bir tüketim oranına nasıl ulaşılacağı bir çok kişi tarafından merak edilebilir. Araştırmaya göre 2016 yılında internete bağlı mobil cihaz sayısının 16 milyara erişmesi  – ki bu rakam 2016 için tahmin edilen dünya nüfusundan daha fazla-  bekleniyor. Mobil internet kullanıcılarının % 60’lık kısmının ayda 1 gigabyte’ın üstünde bir kullanımla bu orana katkıda bulunacağı düşünülüyor. Bu 5 yıl içinde mobil servisa sağlayıcılarının da kalitelerini arttırması ve ortalama mobil internet hızının % 56 oranında artması bekleniyor.

Bu rakamların sadece tahmini olduğunu ve gerçekleşip gerçekleşmeyeceği konusunda asla emin olunamayacağını, fakat böyle bir araştırmada gerçekleşmesi en muhtemel rakamların da Cisco gibi küresel bir şirket tarafından bulunabileceğini de unutmamak gerek.

İlgili – Cisco

 

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER