Teknoloji

Cisco Inlet Technologies’i satın alıp video içerik akıtma işine odaklanacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Geliştirilmiş kodlama teknolojileri üzerine çalışan Inlet Technologies adlı şirketin adını birçoğunuz duymamıştır. Bu şirket 2008 yılında yaşanan Blu-ray devriminde o trene binen şirketler arasında yer alıyordu. Inlet Technologies’in adı şimdilerde Cisco ile birlikte anılıyor.

Cisco 95 milyon dolar karşılığında Inlet Technologies’i satın almayı amaçlıyor. Şirketin bu küçük oyuncağı satın alıp ne yapacağını bilmiyoruz, ancak Cisco’nun Servis Sağlayıcı Video Teknolojileri Grubu Genel Yöneticisi Enrique Rodriguez’in açıklamaları amacın mobil alana yönelik olduğunu gösteriyor. Rodriguez “Cisco’nun Videoscape platformun TV deneyiminin yeniden icat edilmesinde önemli bir rol oynayacak ve Inlet’in satın alınması da müşterilerimizin şebekeyi herhangi bir cihazı sahip müşterilere yenilikçi video deneyimini sunmak için verimli bir şekilde kullanmasını sağlayacak.” şeklinde konuşarak hedefi işaret ediyor.

Bu arada, Enrique Rodriguez daha önce Microsoft’ta Zune ve Media Center projelerinde çalışmış bir kişiydi. Bu, Cisco’nun nereye doğru gittiğini gösteren başka bir işaret sayılabilir.

İlgili – Engadget (Basın Bülteni)

İLGİLİ HABERLER