Yüksek maaşlı yöneticilere ve onların yüksek donanımlı yönetim kurulu toplantı odalarına yüksek profilli sistemler sunan Cisco doğal olarak telepresence dünyasına yabancı değil. Ancak uzaktaki torunlarını arayıp onları görmek isteyen ortalama internet kullanıcısı büyükanne ve büyükbabalar için bu sistemler pek de kullanışlı sayılmaz. Bunun farkında olan Cisco yeni hedef kitlesini ev sakinleri olarak belirledi.
All Things Digital’in haberine göre şirket “kişisel kullanım için pahalı olmayan, ev kullanımı için geliştirilmiş bir telepresence cihazı” çıkarmaya hazırlanıyor. Gelecek hafta içinde düzenlenecek olan basın toplantısında tanıtılacak yeni cihaz ve servisin operatör ücretlerine bağlı olarak 200$ ile 500$ arasında fiyatlandırılması bekleniyor. Bu sistemle yüksek çözünürlüklü video arama servisi de sunacak. SkypeHD ve diğerleri bu servisi bugün bile sunuyor, ancak destekleyen cihazlar amaçlanan işi gerçekleştirmekte o kadar da başarılı olamıyor.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Netflix, Zeytin Ağacı’nın final sezonu fragmanını yayınladı

MrBeast, 500 milyon aboneyle YouTube tarihine geçti

Spotify’ın disko topu logosu dönemi sona erdi

The Social Network’ün devam filminden ilk fragman geldi ve hedefte bu kez Meta var

Ninja Theory’nin gizemli korku oyunu Project Mara rafa kaldırıldı
Bu cihaz neye benzeyecek? Cisco’nun kıdemli başkan yardımcısı Marthin De Beer bu senenin başında “Flip’i sadece bir video kaydedicisi olduğu için satın almadık.” diye bir söz etmişti. Ayrıca “FaceTime ile entegre olmayı kesinlikle çok severdik.” gibi bir sözü de mevcut. Son sözü biraz fazla iyimser kaçsa da, yüksek çözünürlüklü telepresence cihazı Flip HD’yi kullanmak kadar kolay olabilir mi?
İlgili – All Things Digital
⚡️⚡️ BU FIRSATLAR İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ⚡️⚡️
Teknoblog'un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.

