Eğlence

Cisco bireysel kullanıcılara yönelik yüksek çözünürlüklü telepresence cihazı mı tanıtacak?

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Yüksek maaşlı yöneticilere ve onların yüksek donanımlı yönetim kurulu toplantı odalarına yüksek profilli sistemler sunan Cisco doğal olarak telepresence dünyasına yabancı değil. Ancak uzaktaki torunlarını arayıp onları görmek isteyen ortalama internet kullanıcısı büyükanne ve büyükbabalar için bu sistemler pek de kullanışlı sayılmaz. Bunun farkında olan Cisco yeni hedef kitlesini ev sakinleri olarak belirledi.

All Things Digital’in haberine göre şirket “kişisel kullanım için pahalı olmayan, ev kullanımı için geliştirilmiş bir telepresence cihazı” çıkarmaya hazırlanıyor. Gelecek hafta içinde düzenlenecek olan basın toplantısında tanıtılacak yeni cihaz ve servisin operatör ücretlerine bağlı olarak 200$ ile 500$ arasında fiyatlandırılması bekleniyor. Bu sistemle yüksek çözünürlüklü video arama servisi de sunacak. SkypeHD ve diğerleri bu servisi bugün bile sunuyor, ancak destekleyen cihazlar amaçlanan işi gerçekleştirmekte o kadar da başarılı olamıyor.

Bu cihaz neye benzeyecek? Cisco’nun kıdemli başkan yardımcısı Marthin De Beer bu senenin başında “Flip’i sadece bir video kaydedicisi olduğu için satın almadık.” diye bir söz etmişti. Ayrıca “FaceTime ile entegre olmayı kesinlikle çok severdik.” gibi bir sözü de mevcut. Son sözü biraz fazla iyimser kaçsa da, yüksek çözünürlüklü telepresence cihazı Flip HD’yi kullanmak kadar kolay olabilir mi?

İlgili – All Things Digital

İLGİLİ HABERLER