Teknoloji

Cisco Avrupa Komisyonu’nun Skype-Microsoft anlaşmasına verdiği onay için temyize gitti

Skype idari prosedürleri geçtiğimiz yılın sonunda tamamlanan bir süreçle birlikte Microsoft’un bir iştiraki hâline geldi. Ancak bu durum Cisco’yu durdurmuş gibi görünmüyor. Şirket, Avrupa Komisyonu’nun Microsoft’un Skype’ı satın almasıyla ilgili olarak verdiği karara itiraz etti.

Cisco, yayınladığı bir blog yazısında amacın Avrupa Birliği’nin satın alma anlaşmasına verdiği onayı iptal etmek olmadığı, bunun yerine Microsoft’un diğer video iletişim sistemleriyle uyumlu olmayan bir platformu tamamen satın almasına neden olan şartları görmek istediğini dile getirdi.

Microsoft ise, AllThingsD’ye yaptığı açıklamada, komisyonun kararının temyizden etkilenmeyeceğinden emin olduğunu ve Cisco’nun satın almanın onaylanmasına giden süreçteki araştırma çalışmalarına aktif bir şekilde katıldığını işaret etti. Cisco’ya göre Microsoft’un planı kurumsal merkezli Lync iletişim servislerini ve yeni satın alınan Skype platformunu entegre, ancak tescili bir çözüm hâlinde sunmak.

Görünen o ki, Microsoft’un gelecekte yapmayı planladığı hamleler Cisco’yu biraz endişelendirmiş. Ancak şirket, bu temyiz hamlesine video iletişim sistemlerinin tıpkı telefon ve e-posta iletişiminde olduğu gibi tescilli yerine açık standartlarla kullanılmasına katkıda bulunmak amacıyla girdiğini söylüyor.

İlgili – Cisco
İlgili – AllThingsD

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER