Teknoloji

Galaxy S24’ten sonra diğer Android cihazlar için “Circle to Search” yeniliği yolda

samsung galaxy s24 ultra inceleme circle to search

Google’ın, görsel arama teknolojisindeki yenilikleri arasında öne çıkan “Circle to Search”, Samsung Galaxy S24 serisinin ardından diğer Android cihazlarına da geliyor.

Bu özellik, kullanıcıların görseller üzerinde belirli bir alanı çevreleyerek arama yapabilmelerine olanak tanıyor, bu da arama sürecini hem hızlandırıyor hem de daha etkili hale getiriyor. “Galaxy AI” olarak adlandırılan ve üretken yapay zeka teknolojisi ile desteklenen bu sistem, görsel aramaları sadece bir dokunuşla gerçekleştirme imkanı sunuyor. Örneğin, bir fotoğraftaki belirli bir ürün, bitki veya yapı hakkında bilgi almak artık çok daha kolay hâle geliyor.

Google’ın bu yeniliği, başlangıçta Galaxy S24 serisine özelken, şimdi ise Galaxy S23, Galaxy Z Fold5, Galaxy Z Flip5 ve Galaxy Tab S9 dahil olmak üzere daha geniş bir Android cihaz yelpazesine yayılıyor. Ayrıca, Google Pixel serisinde de bu özelliğin sunulacağı açıklandı. Pixel 8 ve Pixel 8 Pro kullanıcılarının yanı sıra, Pixel 7 ve 7 Pro’dan sonra Pixel 6 serisi kullanıcıları da “Circle to Search” özelliğine kavuşacak. Google, bu teknolojiyi daha da ileri taşıyarak, anlık çeviri özelliğini de entegre etmeyi planlıyor. Bu sayede, ekrandaki metinler istenilen dile anında çevrilebilecek, kullanıcıların deneyimini daha da zenginleştirecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER