Teknoloji

Google ve Samsung, Circle to Search özelliğini diğer Android cihaz üreticilerine açmıyor

google circle to search

Samsung Galaxy S24 serisini tanıtırken bir dizi yapay zekâ özelliğinin de duyurusunu yapmıştı. Bu özelliklerden birisi de farklı bir arama yöntemi sunan Circle to Search idi. Google ile birlikte geliştirilen bu özelliğin Pixel 8 ve Pixel 8 Pro’ya geleceği de Samsung’un etkinliğinden bir gün sonra Google tarafından açıklanmıştı.

Bu özelliği diğer markaların Android telefonlarında görmek içinse uzun bir süre beklemek gerekiyor. Samsung’dan verilen bilgiye göre, en az ekim ayına kadar bu özellik sadece Samsung ve Google’ın telefonlarında kullanılabilecek.

Samsung’un Hollanda ofisi tarafından yapılan paylaşımda, yuvarlak içine alarak arama yapmayı mümkün kılan özelliğin 5 Ekim 2024’ten itibaren diğer üreticilerin Android telefonlarında görülebileceği belirtiliyor. Şirket, henüz bunun için aktif bir geliştirme sürecinin yürütülmediğini vurgulamayı da ihmal etmedi.

Samsung ve Google’ın bu tercihinin şaşırtıcı olduğu söylenebilir. Yuvarlak içine alarak veya üstünü çizerek arama yapma özelliğinin insanları Galaxy S24 veya Pixel 8 serisi bir cihaz almaya ikna edecek türden bir yetenek olduğunu iddia etmek pek kolay değil. Buna ek olarak, Android ekosisteminin açık yapısını düşününce de söz konusu tercih biraz daha “tuhaf” hâle geliyor.

Circle to Search, Google ve Samsung’un başkalarına açmadığı ilk özellik değil

Circle to Search, Google ve Samsung’un ekosistem paydaşlarından sakladığı ilk ve tek özellik değil. İki şirket Wear OS platformunun güncel sürümlerini de ilk olarak sadece kendi cihazlarına açıyor. Google’ın Android’deki diğer iş ortaklarını kızdırması bu tutumda neden ısrar edildiği şu an için belirsizliğini koruyor.

İLGİLİ HABERLER