Teknoloji

Çinli siteden iPhone “nano” iddiası

Apple’ın iPhone’un daha küçük ve ucuz bir versiyonunu yani iPhone “nano”‘yu çıkaracağına dair belli zamanlarda spekülasyonlar yapılıyor. iDealsChina sitesi de bunlara dahil oldu. Sitenin iddiasına göre iPhone “nano” MacWorld San Francisco 2009 etkinliğinde tanıtılacak.

Ancak bu sitenin haberine ihtiyatlı yaklaşmak lazım. Geçtiğimiz Ağustos ayında, bu site iPod klonlarını sanki gerçek bir iPod’muş gibi haber yapmıştı, ayrıca yeni iPod Touch’ta GPS özelliğinin olacağını söylemişti, ki olmadı. Ancak bu sitenin daha önceden eriştiği ve haberini yaptığı Griffin markalı kılıflar gerçek çıkmıştı.

Eğer Apple daha küçük boyutlu bir iPhone çıkarsaydı, bu cihaz ekran boyutu ve çözünürlük problemlerinden dolayı hiçbir App Store uygulaması ile uyumlu olmazdı. Bu husus Apple’ın iPhone “nano” hamlesi yapmasını zorlaştırıyor. Öte yandan, 5 Ocak 2009 tarihinde başlayacak Macworld San Francisco etkinliği öncesi dedikodu çarkları hiç alışılmadık derecede durgun. Ayrıca bir garip olan şey de, IDG’nin Steve Jobs’ın etkinliğin açılışında olup olmayacağı konusunda bir duyuru yapmaması.

İLGİLİ HABERLER