Teknoloji

Çinli bir bilgisayar korsanı yüzlerce Gmail hesabına izinsiz giriş yaptı

Çinli bir bilgisayar korsanı yüzlerce Gmail hesabına izinsiz giriş yaptı
Haberleri Kaçırma! Teknoblog'u Google Arama'da tercihli kaynağın yap ve En Çok Okunan Haberler'de bizi daha sık gör.
Tercihli Kaynak Ekle

Çinli bir bilgisayar korsanı yüzlerce Gmail hesabına izinsiz giriş yaptıGoogle dün Çinli bir bilgisayar korsanının yüzlerce Gmail hesabına izinsiz giriş yaptığını doğruladı. Şirket açığı tespit ettikten sonra atağa maruz kalan kurbanları ve idari yetkilileri durumdan haberdar etti.

Associated Press ajansına göre aralarında kıdemli ABD idari personelleri, Çinli politik aktivistler ve Güney Koreli bürokratların da bulunduğu yüksek profilli hesaplara izinsiz giriş yapıldı. Saldırının gerçekleştirilmesi sırasında “phishing” yöntemi kullanıldı. Kurbanlara sahte bir web sayfası gösterilerek kullanıcı adı ve şifrelerini bu web sayfasına girmeleri sağlandı. Google resmi Gmail blogunda konuyla ilgili olarak “Dahili sistemlerimizin etkilenmediğini, söz konusu izinsiz hesap girişlerinin Gmail’in kendisinden kaynaklanan bir güvenlik problemi sonucundan gerçekleşmediğini önemle belirtmek isteriz.” denildi.

İlgili – Gmail Blog

Bu fırsatlar ilginizi çekebilir

Samsung Galaxy S25 Ultra 512 GB - %0 Faizli 3 Taksit Fırsatı
Xiaomi 17T Serisi Lansmana Özel Fırsatlarla Burada!
Lenovo Idea Tab Plus 8gb 256GB 12.1\" 2.5k 600NITS Tablet+Kalem+Kılıf ZAG70130TR
HONOR Pad X9A 8gb 256GB Wi-Fi 11.5 Inç IPS Uzay Gri Tablet -Uzay Grisi
Huawei Yeni (2025) Matepad 12X 12.0\" Papermatte Edition 12GB 256GB Yeşil + Klavye
Xiaomi Smart Band 10 Ceramic Edition Pearl White Akıllı Bileklik

Teknoblog'un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.