Teknoloji

Çinli arama devi Baidu’dan Chrome’u andıran web tarayıcısı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Çin, sahip olduğu büyük nüfus sayesinde dünyanın en büyük arama ve çevrimiçi reklam pazarı durumda. Bu ülkenin Google’ı konumundaki Baidu kısa bir süre önce Microsoft ile arama anlaşması imzalamak üzere olduğuna dair haberlerle gündemde yer etmişti. Bu anlaşma kapsamında Baidu’nun Çin’de gösterdiği sonuçlarda Microsoft’un Bing arama sonuçları da entegre edilmiş şekilde çıkacaktı. Microsoft böylelikle Çin’de, Bing’i çıkarmadan daha da büyümeyi hedefliyordu.

Microsoft ve Baidu işbirliği nedeniyle Baidu’nun geliştirmekte olduğu internet tarayıcısının Internet Explorer’a benzeyeceğini düşünenler yanıldı, çünkü Baidu tam aksi şekilde Google Chrome’u andıran bir internet tarayıcısı geliştirdi. Aylarca süren dedikoduların ardından Çinli arama devi Çince dilindekli web tarayıcısı Baidu Browser’ın beta hâlini yayınladı.

Çin’de indirilen bu internet tarayıcısı Chrome’a aşina olanlara pek yabancı gelmeyecektir. Oldukça sade ve düzenli bir arayüze sahip olan Baidu Browser’da hızlı sekmeler, klavye kısayolları ve menü elemanları Chrome web tarayıcısını fazlasıyla andırıyor. Baidu ise web tarayıcısının Chrome ile aynı olmadığını, ikisini ayıran en büyük özelliğin uygulama platformu olduğunu söylüyor. Söz konusu platform Çinli kullanıcıların istediklerine odaklanmış. Tarayıcıda müzik, video, oyun ve hayat gibi bölümler de bulunuyor.

İlgili – WSJ

İLGİLİ HABERLER