Teknoloji

Çin video oyun konsolları üzerindeki yasağı kaldırdı

sony ps now
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

sony-playstation-4-inceleme-00007

Çin video oyun konsolları üzerindeki 15 yıllık yasağı nihayet kaldırıyor. Ülkenin Kültür Bakanlığı tarafından yayınlanan açıklamada Sony, Nintendo ve Microsoft gibi şirketlere ülkenin herhangi bir yerinde video oyun konsolları üretme ve satma izninin verildiği belirtildi.

Oyun konsolları 2000 yılında, bu gibi cihazların ve ayrıca bu cihazlar tarafından oluşturulan sanal dünyanın çocukların fiziksel ve ruhsal gelişiminde olumsuz etkileri olduğu gerekçesiyle yasaklanmıştı. Çin geçen yıl bu kısıtlamalarda birtakım yumuşatmalara gitmiş, oyun konsol üreticilerine Şangay’da, serbest ticaret alanı olarak da bilinen yaklaşık 30 kilometrekarelik bir alanda oyun konsol üreticilerinin faaliyet göstermesine izin vermişti.

 

Ne var ki, gevşetilen kısıtlamalar bile konsol üreticileri için büyük engeller teşkil ediyordu. Bölgede yeni üretim tesisleri kurmaları için sözleşmelerin yükümlülükleri altına girmeleri gerekiyordu. Buna ek olarak düzenleyici organlardan konsol satışı için onay almak da şarttı. Üstelik satılan her bir konsolun tek tek incelenmesi zorunluydu.

Söz konusu kısıtlamalar tamamen kaldırıldı, böylelikle oyun konsolları için yeni ve büyük bir pazar açılmış oldu. Bununla birlikte, eğer karaborsa satışlarını saymazsak, 15 yıllık konsolsuz hayat oyuncuları PC, mobil ve web oyunlarına itmişti. Tüketiciler bir kez TV’leri altına oyun konsolu yerleştirdikten sonra, onları yeniden şimdiye kadar büyük ilgi gören alanlara çekmek kolay olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER