Teknoloji

Çin’in mobil İnternet kullanıcı sayısı 500 milyonu geçti

cin sosyal kredi
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

cin-bayrak-220114

Çinli yetkililer tarafından yayınlanan bir rapora göre, Çin’in mobil internet kullanıcı sayısı 557 milyona ulaştı. Bu rakam bir yıl önce gerçekleştirilen ölçümlere göre, yüzde 11.4’lük bir artışın yaşandığı anlamına geliyor. Söz konusu istatistik sayesinde Çin’de akıllı telefon ve tablet pazarında kaydedilen büyüme daha iyi anlaşılıyor. Yine aynı raporda ülkedeki toplam internet kullanıcısı sayısının yaklaşık 649 milyon olduğu belirtilirken, e-ticaret sektörünün ciddi bir büyüme gösterdiğinin altı çizildi.

Çin İnternet Ağı Bilgi Merkezi (CNNIC) tarafından yayınlanan rapor, bazı uygulama kullanım istatistiklerini de içeriyor. Çinli akıllı telefon kullanıcılarının yaklaşık yüzde 91’inin favori bir mesajlaşma uygulaması bulunuyor. WeChat gibi uygulamalar Çin’de pek çok kullanıcının dikkatini çekmiş durumda.

Ülkede mobil ödeme süreçleri de iyi bir aşama kaydetse de, asıl büyümenin tatil rezervasyonu konusunda sağlandığı görülüyor. Rapora göre, mobil ortamda yapılan tatil rezervasyonlarının sayısı bir yılda yüzde 200 oranında yükseldi.

CNNIC’in raporunda Pekin ve Şangay gibi büyük şehirlerde yaşayan akıllı telefon sahiplerinin yüzde 40’lık bir kısmının “çevrim içinden çevrim dışına” olarak tanımlanan e-ticaret ve türevi servislerini kullandığı belirtilirken, küçük şehirlerde de bu oranın yükseldiği ifade edildi. Raporda Çin nüfusunun yüzde 47.9’luk kısmının internet erişimine sahip olduğu bilgisi de yer aldı.

İLGİLİ HABERLER